Rotaryclub draagt voorleesexpress warm hart toe

ROOSENDAAL - VoorleesExpress Roosendaal is blij verrast door een donatie van de Rotaryclub Roosendaal Donkenland. Dankzij de Zusters Franciscanessen zijn we onder de aandacht gekomen van de Rotaryclub. Zij hebben ons genomineerd en gelukkig zijn we met de neus in de boter gevallen.


Deze donatie is natuurlijk goed besteed. We hadden al langer de wens voor de aanschaf van een aantal duurzame spelmaterialen die onze vrijwilligers kunnen gebruiken om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren. Dankzij deze donatie van ruim duizend euro hebben we deze wens kunnen realiseren.

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. De voorleesvrijwilligers lezen voor en maken gebruik van taalspelletjes om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren. Daarnaast verkennen zij met ouders hoe zij zelf hun kind kunnen ondersteunen.

We zijn heel blij dat organisaties zoals de Rotaryclub ons een warm hart toedragen. Met de aanschaf van nieuwe spelmaterialen voorzien we onze vrijwilligers van handvatten om creatief met taal bezig te zijn in de gezinnen waar zij komen. We hebben een enthousiaste groep vrijwilligers.

Natuurlijk verwelkomen we graag nieuwe voorleeskanjers.


Aanmelden als vrijwilliger

Heb je affiniteit met kinderen, taal en verschillende culturele achtergronden en wil je onderdeel zijn van een gezellig voorleesteam? Meld je aan als vrijwilliger bij de voorleesexpress: www.voorleesexpress.nl. Voor meer informatie neem gerust contact op met Maureen Jeltema, email: maureen.jeltema@wijzijntraversegroep.nl.[n]