Karin Blook neemt de ordners in ontvangst van Roelfiena Prijt. FOTO FIMAR
Karin Blook neemt de ordners in ontvangst van Roelfiena Prijt. FOTO FIMAR Foto: Fimar

Thuisadministratie krijgt ordners ter beschikking

ROOSENDAAL - Humanitas West-Brabant West heeft 40 ordners ter beschikking gekregen van het Roosendaalse bedrijf Fimar omdat zij gingen automatiseren. De deelnemers van Thuisadministratie kunnen een map goed gebruiken om hun administratie in op te bergen.


De tabbladen werden er ook bijgeleverd, dus een compleet pakket. Voortaan neemt de vrijwillig coördinator er meteen een mee naar het kennismakingsgesprek tussen vrijwilliger en hulpvrager.
Van de week zijn de vrijwilligers Thuisadministratie bijeen gekomen. Na lange tijd konden weer ervaringen worden uitgewisseld en is kennis gemaakt met een nieuwe vrijwillig coördinator. Er is gesproken over het (soms grote) verschil tussen koppelingen. De ene loopt heel makkelijk en bij een andere maakt de taal het wat lastiger of de complexiteit. Het complexe kan zitten in de hoeveelheid ongeopende post, of in de documenten die ingevuld moeten worden voor gemeente of UWV. Voor weer een ander is het een probleem om goed overzicht te krijgen van de betalingsachterstanden. Na de bijeenkomst zijn er meteen wat mappen meegenomen voor de bestaande koppelingen.


Nabije toekomst
Er verschijnen diverse berichten in de media dat er veel mensen geraakt zijn door de crisis. Wanneer dat ook voor jou geldt en je tijdelijk begeleiding nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen. We gaan graag het gesprek aan om te kijken wat een vrijwilliger van Humanitas voor jou kan doen. Neem een kijkje op www.humanitas.nl/west-brabant-west, mail naar wbw@humanitas.nl of bel 0165-599936.[n]