Lunchlokaal NOEN, Marielle Rozendal
Lunchlokaal NOEN, Marielle Rozendal Foto: René Bruijnincx

Op de website van Lunchlokaal Noen staat dat er onder andere streekproducten, pure smaken en verse ingrediënten worden geserveerd. Marielle van het Lunchlokaal maakt je met name door haar enthousiasme deelgenoot van de uitzonderlijke formule die bij Noen wordt gebezigd.


“Vanuit mijn zorgachtergrond, maar ook vanuit het feit dat ik veel in de horeca heb gewerkt, ben ik 4 jaar geleden begonnen. Ik wilde heel graag mensen met een beperking de kans geven om te werken in een veilige omgeving. Momenteel zijn er 9 mensen die bij helpen in de bediening, in de keuken en bij de dagelijkse voorbereidingen voordat we openen. Deze ‘kanjers’ kunnen rekenen op structuur en zoals gezegd goede begeleiding”, vat Marielle de werkwijze bij Noen samen.

“Doordat we producten van lokale ondernemers afnemen, versterken we elkaars bestaansrecht. De producten die we gebruiken komen onder andere van Boer Winkel van het Land, Bakkerij de Kletskop, De Walnoothoeve en Keurslagerij van Oevelen”. Regelmatig kijkt ze samen met het keukenteam naar het aanbod op de menukaart. “Wat er goed ‘loopt’ behouden we uiteraard, maar we laten ons ook sturen door de beschikbare groenten die bij de jaargetijden passen”.

Ondanks het feit dat Marielle niet echt van plan was om ondernemer te worden, heeft ze met name vanwege haar enthousiaste verbondenheid met haar ‘Kanjers’ haar droom kunnen realiseren. En daar geniet zij samen met haar team Noen iedere dag van.[n]