Nieuwe tentoonstelling in MEC 'Deur Dicht! Licht Uit!'

ROOSENDAAL - Van 17 juli tot eind september staat er weer een fantastisch nieuwe, interactieve tentoonstelling in MEC Roosendaal. De tentoonstelling richt zich speciaal op jonge kinderen die spelenderwijs kennis maken met het lastig te vertalen begrip ‘Duurzaamheid’. Belangrijk is wel dat de kinderen onder begeleiding te tentoonstelling bezoeken.


De volgende onderwerpen komen in de tentoonstelling naar voren:
Afval & Afvalscheiden: Zo leren kinderen over zwerfafval & afvalscheiding in het afvalgrijperspel. Gewapend met afvalgrijpers gaan de kinderen in groepjes afval grijpen en uitsorteren voor de recycling. Batterijen, papier, plastic en GFT.. alles heeft zijn plaats voor hergebruik!
Duurzaam wonen: In de boerderij van de boer (en zijn hond Bas) ontdekken kinderen van alles over duurzaam wonen. Bijvoorbeeld door pratende wc knoppen en stopcontacten, over waterbesparing en verschillende energiebronnen. Kinderen kunnen zelf van alles ontdekken en verschillende spellen doen zoals; het geweldig bliksemspel en het wasdroogspel.
Duurzame leefomgeving: Kinderen voelen, kijken, ruiken en luisteren in het grote insectenhotel en leren over het nut van insecten in de natuur! De kinderen bekijken de verschrikkelijke gevolgen het gebruik van gif en zoeken op de grote zoekplaat alle dieren tussen bloemen en op stronken. In de moestuin ontdekken kinderen dat je meer met de tuin kunt doen: ze kunnen er etenswaren laten groeien en bloemen planten om de natuur terug te krijgen in je tuin. Ze planten kolen en penen, hang appels en peren aan de boom, gooien het rotte fruit in de compostbak, hangen de dieren in de wilde bloemenborder. Spelen met de reuzenzenuwspiraal!
Gastles met jeugdlab: Speciaal voor het basisonderwijs is er een gastles ontwikkeld voor de groepen 1 t/m 4. Tijdens de gastles kunnen de kinderen spelen en experimenteren in het jeugdlab met zonne-energie race auto’s, zonne-energie dieren, een windtunnel en wek ze zelf energie op! Scholen kunnen zich nog inschrijven via info@mecroosendaal.nl


Gratis
Tentoonstelling gratis tijdens openingstijden dagelijks 10-17 uur. MEC, Dennescheerderdreef 11. Roosendaal.[n]