Afbeelding
Foto: Openbaar Ministerie/Politie

Anti-drugscampagne: 'Je wil niet in deze tandartsstoel eindigen'

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal gaat de strijd aan met de onderwereld met de campagne 'Slikken, slikken, slikken en de rest kan stikken'.


Daarin spreekt de gemeente drugsgebruikers aan op hun verantwoordelijkheid. "Met elk pilletje dat je neemt, hou je een hele onderwereld in stand."


Campagne

De campagne volgt op de vonds van zeven zeecontainers in een loods in Wouwse Plantage. Zes van de containers waren ingericht als gevangeniscel en de zevende container deed dienst als martelkamer. "Je beseft het misschien niet, maar hoe onschuldig dat ene pilletje ook lijkt, zo erg zijn de praktijken die erachter schuilgaan. Drugs zijn en blijven illegaal. Misschien is je drugsdealer een toffe gozer, maar het netwerk waarin hij zit is dat zeker niet."


Mantelcontainer

Volgens de gemeente gaat het om veel geld, om narcos-achtige praktijken en dubieuze zaken. "Zo bewijst de martelcontainer die laatst in Wouwse Plantage gevonden is. Criminele organisaties die tot alles in staat zijn, om hun geld of goederen veilig te stellen. Vergis je niet, met elke pil die je neemt hou je dit in stand", stelt de gemeente Roosendaal die drugs dan ook een 'egoïstisch middel' noemt.


Denk 3x na voordat je slikt

"Bij elke pil die je slikt, denk je alleen aan je eigen plezier. Denk voortaan ook eens na over de gevolgen en de praktijken die je daardoor in stand houdt. Tijd om 3x na te denken voordat je denkt: Slikken, Slikken, Slikken en de rest kan stikken." Maar, niet alleen drugsgebruikers, ook jongeren die zich laten verleiden om drugs te dealen worden aangesproken in de campagne.


Hulp zoeken

"Hoewel we allemaal houden van een weekendje Narcos of Breaking Bad bingen, is drugs als bijbaantje minder ‘gezellig’ en ontspannen. Wanneer je begint als drugsdealer, kom je niet zomaar meer uit het criminele circuit. Wanneer je toch nauw betrokken bent en de behoefte hebt uit te stappen, zoek dan hulp bij bijv. je ouders, een vertrouwenspersoon, maatschappelijk werker, politie. Je wilt natuurlijk niet straks eindigen in een tandartsstoel (die van de onderwereld)."[n]