Bart Juwett toont één van zijn goocheltrucs in de kerk van Nispen. FOTO CORRIE VERBRAAK
Bart Juwett toont één van zijn goocheltrucs in de kerk van Nispen. FOTO CORRIE VERBRAAK Corrie Verbraak

Openluchttheater maakt dankbaar gebruik van Kerk

NISPEN - Warmte, regen, donder, bliksem, het was allemaal aangekondigd voor zondagmiddag 16 augustus. Niet echt een goede combinatie om een voorstelling te organiseren in het Openluchttheater van Nispen (OLTN), zou je denken. De Stichting heeft op zondagochtend dan ook besloten om Dolle Pret met Bart Juwett te verplaatsen naar de kerk.


Aangezien Stichting OLTN tegenwoordig vanwege de COvid-19 maatregelen al hun bezoekers vooraf laat reserveren waren de bezoekers eenvoudig nog met een mailtje op de hoogte te brengen. Daarnaast was er via social media nog snel een oproep geplaatst, dat de op voorhand uitverkochte voorstelling, vanwege meer ruimte in de kerk, tóch nog extra bezoekers kon ontvangen. Hier is op het laatste moment ook nog door mensen gebruik van gemaakt. Bart Juwett, een all-round entertainer pur sang, kwam deze dag met zijn assistent Menno naar Nispen om een flitsende familie/kindervoorstelling te brengen. De interactie met de aanwezige kinderen was memorabel: de decibellen die richting de gewelven van de mooie Maria Hemelvaartkerk gingen waren niet bepaald bestemd voor gevoelige oortjes. Gewillig lieten de kinderen op verzoek hun stem horen, was het niet om mee te zingen bij het openingslied dan was het zeker wel op het eind om in aanmerking te komen voor een van de ballonkunstdieren. De voorstelling was een aaneenschakeling van grappen, goochelkunsten en buikspreken. Dit laatste verstaat Bart Juwett als de beste. Het publiek leek dan ook van begin tot eind te genieten van de pretsneltrein waar ze waren ingestapt; weliswaar dus in de kerk i.p.v. in het openluchttheater, maar dat leek niemand echt veel te deren.

Zondag 23 augustus wordt eruit gekeken naar een optreden van Smidje Verholen, deze voorstelling is al een tijdje uitverkocht. Als mensen nu een kaartje bestellen door een mailtje te sturen naar reserveer@oltn.nl krijgen ze een bericht terug dat ze op een reserve lijst komen te staan; mochten andere mensen annuleren dan ontvangen zij vanzelf bericht dat ze alsnog kunnen komen.

Er zijn nog wel kaartjes beschikbaar voor Meziek Meneer Ronald die zaterdag 29 augustus het Openluchttheater aandoet, de Mannen van Naam die zondag de 30e kleinkunst/cabaret brengen en Delta Quintet die een mooie middag klassiek komen verzorgen op zondag 6 september.

Kijk voor meer informatie op www.oltn.nl of volg het Openluchttheater Nispen op Facebook.[n]