Hans Heeren samen met Myrthe, Roy en Nick tussen het uitgebreide aanbod van kazen, wijnen, noten en maaltijden. FOTO RENÉ BRUIJNINCX
Hans Heeren samen met Myrthe, Roy en Nick tussen het uitgebreide aanbod van kazen, wijnen, noten en maaltijden. FOTO RENÉ BRUIJNINCX Foto: René Bruijnincx

Het Kaashuis al 25 jaar
speciaalzaak in Roosendaal

ROOSENDAAL – Omdat het Kaashuis in de Passage dit jaar haar 25 jarig bestaan viert, wordt er vanaf 27 augustus feest gevierd. Klanten treffen dagelijks speciale aanbiedingen aan tegen een uitermate vriendelijke prijs. Uiteraard wordt er met ieders smaak rekening gehouden.


DOOR RENÉ BRUIJNINCX


Hans Heeren, eigenaar en stuwende kracht achter het succesverhaal van Het Kaashuis, geniet met volle teugen van de bereikte mijlpaal. Met zijn vakmanschap kijkt hij maar even terug naar het verleden en richt zich onmiddellijk daarna op de toekomst. Hij volgt trends en doet nieuwe ideeën op die hij in zijn winkel uitprobeert.


Vakantie

Horecaman Heeren wilde in 1995 een vakantie boeken bij een reisorganisatie in de Roselaar. In plaats van een reis kwam hij thuis met een huurcontract om een gespecialiseerde kaaswinkel te beginnen. “Omdat De Roselaar veel ruimte bood aan ketenwinkels, ben ik in 2004 naar de Passage gegaan. De plannen tot renovatie met een Italiaanse uitstraling waren er al, maar moesten nog wel gerealiseerd worden”, vat Hans zijn vertrek naar de Passage samen. “We hadden tijdens de renovatie heel veel bekijks vanuit heel Nederland en dat kwam onze winkel uiteraard ten goede”, is zijn positieve conclusie over die tijd.


Ontwikkeling

In 2018 werd de hele winkel danig aangepast om met name het uitgebreide kaasassortiment onder de aandacht te brengen. “Onze speciaalzaak werd mede compleet doordat we ook wijnen, noten, salades, maaltijden, tapas, kaasgereedschap en Italiaanse producten gingen verkopen. Doordat we producten voor ieders smaak in huis hebben, ontwikkelden we langzaam maar zeker een regionale functie. Met name de Bourgondische Belgen hebben de weg naar Het Kaashuis al vanaf het begin gevonden. Maar er komen ook veel klanten uit het West-Brabantse om bij ons te kopen”.


Klanten

Nu de datum van het vieren van het jubileum nadert, er wordt gefeest van 27 augustus tot en met 23 september, realiseert Hans zich hoeveel klanten van het eerste uur nog steeds voor hun speciale kazen en andere producten bij hem komen kopen. “De tijd is omgevlogen, maar ik zie dat als een uitermate positief teken. Daarom ga ik de komende jaren, samen met mijn 15-hoofdig personeelsteam, op de ingeslagen weg verder. En de wijze waarop we dat tot nu toe hebben gedaan, middels het leveren van kwaliteit en een gestructureerde bedrijfsvoering, is ook de basis voor de toekomst”, weet de optimistische ondernemer zijn doelstellingen onder woorden te brengen.