Schilderij van Martin Valkhoff
Schilderij van Martin Valkhoff Vera Dolstra-Jeukens

Nieuwe expositie in Markant

WOUW - In Markant in Wouw is weer een nieuwe expositie van start gegaan. De officiƫle opening vond i.v.m. corona in besloten kring plaats.


Deze keer exposeert de Wouwse kunstenares Nathalie Buijs-Vrienten met haar keramiek. Nathalie werkt al met keramiek sinds ze 8 jaar was. Ze vindt werken met dit medium fascinerend en uitdagend. Daardoor is ze van mening dat er altijd wat te leren blijft. Ook werken met porselein heeft haar interesse. Haar werken zijn voornamelijk abstracte ruimtelijke vormen.

Ook Martin en Riena Valkhoff exposeren in Markant hun schilderijen. Onder de noemer "Fifty-Fifty" verzorgen zijn samen de aankleding van de muren van Markant. Martin volgde zijn opleiding aan de de academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. In 1981 ging hij aan de slag als tekenaar bij de archeologische dienst van Rotterdam. Talloze reconstructies van landschappen en mensen verschenen in musea, wetenschappelijke uitgaven en presentaties op archeologische congressen. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op eigen werk. Zijn schilderstijl is figuratief-realistisch in aquarel, acryl en olieverf.

Riena heeft een surrealistische stijl. In hun werk zijn Martin en Riena nauw verweven. Samen geven ze schilderlessen in hun atelier Valkhoff in de Heense polder. Ook in hun eigen werk hechten zij aan elkaars mening en geven ze kritiek en advies op elkaars schilderijen.

Deze veelzijdige expositie is elke zondag van 14.00-17.00 uur gratis te bezoeken in Markant. Markt 14 in Wouw. Tot en met zondag 27 september. Let op: i.v.m. strenge maatregelen in het aangrenzende verzorgingshuis is toiletbezoek tot nader order niet mogelijk![n]