'Is de ventilatie op orde bij schoolgebouwen?'

ROOSENDAAL - Wat is de situatie als het gaat om goed werkende ventilatiesystemen in de schoolgebouwen in Roosendaal en omliggende dorpen? Dat wil Peter Raijmaekers (Roosendaalse Lijst) weten naar aanleiding van een brief van minister Arie Slob (Basis en Voortgezet Onderwijs).


"Deze brief gaat in op de rol van ventilatie bij verspreiding van het coronavirus en afstandsregels binnen scholen. Vanwege het feit dat binnenkort de scholen weer opengaan en het aantal besmettingen helaas weer toeneemt, wordt aandacht gevraagd naar de aanwezigheid en kwaliteit van ventilatiesystemen in de schoolgebouwen", stelt Raijmaekers.


Adviesdocument

Eind juli 2020 is door het RIVM al een adviesdocument opgesteld met betrekking tot ventilatie in schoolgebouwen. "Veel scholen en gemeenten zijn voor hun schoolgebouwen al nagegaan hoe het met de ventilatie gesteld is. Een aantal scholen heeft dat nog niet gedaan."


'Wat zijn de
resultaten van de inventarisatie?'


Daarom wil Raijmaekers nu weten of er al een inventarisatie heeft plaatsgevonden in Roosendaal en wat de resultaten zijn van die inventarisatie. "Voldoen alle scholen in Roosendaal en omliggende dorpen aan het zogenoemde Bouwbesluit en zo nee, wat zijn de uitgezette acties hierin om dit op korte termijn wel te kunnen?"[n]