Afbeelding
Foto: Roel de Haan

De mannen en vrouwen van het Walking Football bij DVO'60 zijn afgelopen week weer officieel gestart met de training. "We stonden wel ingeschreven voor een aantal toernooien, maar die gaan allemaal niet door", vertelt Piet van Osta.


Walking football is opgezet om ouderen achter de geraniums vandaan te halen en ze op een laagdrempelige manier weer te laten sporten. "Dat kan nu gelukkig weer, maar we moeten ons wel aan de regels houden", legt Van Osta uit. "We zijn natuurlijk wel de doelgroep voor het coronavirus, dus we moeten extra voorzichtig zijn." Tijdens de training mogen de heren en dames gewoon voetballen, maar buiten de training moet men wél 1,5 meter afstand houden. "Er mogen bijvoorbeeld ook maximaal zeven mensen in de kleedkamers en in de kantine staan looproutes aangegeven. Wie een bakje koffie wil drinken, moet dat zittend doen en op 1,5 meter afstand van elkaar", legt Van Osta uit. "Het is streng, maar ook voor ons eigen bestwil. Je wil niet dat hier een coronauitbraak komt."

Bij het uitbreken van het coronavirus werd bijna meteen gestopt met het walking football. "Wel hebben we zoomsessies gehouden en thuisoefeningen gedaan, maar vorige week hebben we voor het eerst een proeftraining gedaan en de ene helft is nog perfect op conditie en de anderen hebben toch te maken met wat extra coronakilo's", lacht Van Osta. Die vliegen er straks echter zo weer vanaf. "Het is gewoon een hele leuke groep en het gaat om het bewegen." [n]