Nog even wachten voor heemkundekring

ROOSENDAAL - De heemkundekring ‘De Vrijheijt van Rosendale’ zag zich in maart genoodzaakt vanwege de coronacrisis de publieksactiviteiten op te schorten tot 1 september.


Gelukkig kon een aantal werkzaamheden achter de schermen doorgang vinden, zoals het uitbrengen van het halfjaarlijkse tijdschrift. Dat gold ook voor een aantal beheersactiviteiten zoals een vernieuwing van de website en het beschrijven van de beeldcollectie.


Geen open huis, geen lezingen, geen excursies


Verlenging tot januari 2021

Gezien de recente ontwikkelingen heeft het bestuur helaas moeten besluiten tot een verlenging van de opschorting van de publieksactiviteiten tot 1 januari 2021.

Dat wil zeggen geen open huis op de eerste zaterdag van de maand, geen lezingen of excursies. Aan het tijdschrift en de collecties wordt verder doorgewerkt.


Jaarvergadering

De eerder voor maart geplande jaarvergadering zal in september/oktober schriftelijk worden afgedaan.

Op de agenda staan onder andere de verantwoording van het bestuur door middel van de jaarverslagen (inhoudelijk en financieel) over 2019 en de benoeming van een aantal nieuwe bestuursleden.

Het bestuur hoopt met ingang van het nieuwe jaar in Cultuurhuis Bovendonk de publieksactiviteiten weer op te kunnen pakken.[n]