Week van Lezen & Schrijven
7 t/m 13 september

ROOSENDAAL - Voor de meeste mensen is het invullen van een formulier of het lezen van een routeplanner geen enkel probleem. Dit is echter niet voor iedereen het geval. Eén op de negen mensen in onze samenleving is laaggeletterd en heeft moeite met lezen en schrijven.



Dat heeft grote impact op hun persoonlijke leven! Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, kun je minder gezond leven en heb je minder grip op je geldzaken. Dit probleem raakt alle aspecten van iemands leven.


Vrijwilliger
Help jij als vrijwilliger mee om laaggeletterdheid te bestrijden? Als voorlezer aan kinderen met een (dreigende) taalachterstand, als Digituin-vrijwilliger in het ziekenhuis, als taalmaatje, kletsmaatje of door het geven van Nederlandse les etc.


Roosendaal voor Elkaar
De schakel tussen mensen met een vraag, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties.
Roosendaal voor Elkaar is een online platform voor vrijwilligerswerk in Roosendaal. Al het vrijwilligerswerk en vrijwilligers op één plek zodat je snel vindt wat bij je past. Of wie je kunt benaderen om jou te helpen. Handig!


Info
Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem contact op of kom langs!
Roosendaal voor Elkaar, dr. Brabersstraat 12 Roosendaal, bereikbaar van maandag t/m donderdag van 10.00 – 16.00 uur: 06 39340623 of mail info@roosendaalvoorelkaar.nl[n]