Twintig verschillende twintigjarige vrouwen. FOTO ISA DE JONG
Twintig verschillende twintigjarige vrouwen. FOTO ISA DE JONG Foto: Isa de Jong

Exposities Tongerlohuys
én Stationsplein

ROOSENDAAL - De nieuwe expositie van de Roosendaalse fotografe Isa de Jong is nu te zien op het Stationsplein én in het Tongerlohuys. Met trots presenteert ze de expositie Vandaag Groei Ik, een project over jonge vrouwen en volwassen worden. Isa liet zich inspireren door fotograaf en filmmaker Johan van der Keuken. De expositie is te zien tot 1 november 2020.


De Roosendaalse Isa de Jong combineert portretfoto’s, illustraties en handgeschreven teksten van twintig verschillende twintigjarige vrouwen geïnspireerd door het boek Wij Zijn 17 van fotograaf en filmmaker Johan van der Keuken. Hij publiceerde op 3 december 1955, op zeventienjarige leeftijd, zijn eerste fotoboek Wij zijn 17. Een boekje met dertig stille, enigszins melancholieke portretten van een vriendengroep uit Amsterdam Zuid. Wij zijn 17 maakt een statement. Isa de Jong maakt anno 2020 haar statement met Vandaag Groei Ik. Maar Isa is geen zeventien meer; ze is tweeëntwintig... Daarom fotografeerde Isa twintig verschillende twintigjarige vrouwen.


Vrouwen
De foto's bieden een intieme en rauwe inkijk in het leven van twintig verschillende jonge vrouwen. Hun verhalen onthullen niet alleen de algemene onhandigheid, verwarring en opwinding van deze tijd. Maar ook de emotionele toestand, de onzekerheden en de dingen die ze in deze periode hebben geleerd.

Vandaag Groei Ik is te zien tot en met 1 november 2020 in Museum Tongerlohuys in Roosendaal én op het Stationsplein in Roosendaal.[n]