Collecte KWF Roosendaal gestart met donatiekaarten

ROOSENDAAL - De landelijke collecte voor KWF is gestart. KWF Roosendaal collecteert dit jaar niet met de bekende collectebussen, maar met donatiekaarten met QR-code. “De regio Roosendaal, Nispen en Wouw staan bekend als zeer betrokken bij KWF, hier wordt dit doel altijd zeer gesteund. Daarom hopen we ook deze collecteweek weer op een grote bijdrage voor KWF!” aldus Astrid Aarts, voorzitter KWF Roosendaal.


Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding op 30 augustus tot en met 5 september, word dit jaar in de regio Roosendaal, Nispen en Wouw weer huis-aan-huis gecollecteerd. Dit jaar gebeurt dat echter vanwege het coronavirus in een aangepaste vorm: met een donatiekaart in uw brievenbus.

Op de donatiekaart staat een QR-code afgebeeld. De gever kan de QR-code scannen met zijn mobiele telefoon via de camera-app of de qr-codescanner van de bank en zo contactloos en anoniem doneren. Het is ook mogelijk om een gift over te maken via een bankoverschrijving, want het rekeningnummer van KWF landelijk is ook vermeld.


Digitaal collecteren
Collectanten gaan dit jaar ook geld ophalen via sociale media en WhatsApp. Zo kunnen zij bijvoorbeeld via een appje met een donatielink hun contacten uitnodigen om te geven voor kankeronderzoek. Iedereen, ook niet-collectanten, kunnen een eigen digitale collectebus aanmaken via www.kwf.digicollect.nl


Geen collectebus
Het coronavirus heeft het bestuur doen besluiten de collecte van 2020 zonder collectebussen uit te voeren. Het bestuur is daarbij niet over één nacht ijs gegaan. Astrid Aarts: “We hebben als bestuur in de afgelopen weken alle wijkhoofden gebeld en gevraagd hoe zij over de collecte voor 2020 denken. Veel wijkhoofden hebben aangegeven dat zij en veel van hun collectanten in de risicogroep van het coronavirus vallen. Om begrijpelijke redenen willen zij niet langs de deuren gaan om te collecteren. Bovendien kunnen we tijdens de voorbereidingen van de collecte de anderhalve meter afstand tussen onze vrijwilligers niet garanderen. Denk hierbij aan het in elkaar zetten van de collectebussen op een centrale locatie en het tellen van het geld na afloop van de collecte.” Geld voor onderzoek blijft hard nodig en wil KWF Roosendaal natuurlijk wel proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor de zorg voor kankerpatiënten en onderzoek naar genezing.[n]