Afbeelding
Foto: Angela Tak

Nieuwe
website
voor
bezoekers

ROOSENDAAL - Verschillende inwoners van de gemeente Roosendaal zullen afgelopen zomer de website
www.bezoek-roosendaal.nl al hebben bezocht.
Hierop waren vooral artikelen te vinden om de inwoners
te inspireren er op een veilige manier op uit te gaan.
Maar, vanaf nu is die website meer dan alleen een
campagnewebsite. VVV Roosendaal heeft, samen met Roosendaal Citymarketing, de nieuwe bezoekerswebsite
gelanceerd. Die vervangt de 'oude' VVV-website.

DOOR REMKO VERMUNT


Bewoners en bezoekers van de gemeente Roosendaal kunnen vanaf nu terecht op de website voor tips en tricks voor een trip door de stad én de vijf dorpen. Alle handige informatie voor een verblijf in de gemeente Roosendaal is hier aantrekkelijk, compact en overzichtelijk weergegeven. De nieuwe bezoekerswebsite staat vol met inspirerende artikelen over dé hotspots in de gemeente Roosendaal. Denk aan de mooiste fietsroutes, de tofste activiteiten en de lekkerste restaurants. Wil je weten waar je het beste kan shoppen? Ook dan kan je terecht op deze nieuwe website en dankzij een uitgebreide uitagenda, die continu wordt aangevuld met activiteiten, ben je altijd als eerste op de hoogte van alle activiteiten in en rondom Roosendaal.


"Het was ontzettend belangrijk dat er een nieuwe website kwam", vertelt Inge van Aalst namens VVV Roosendaal. "Wijzelf, maar ook de gemeente Roosendaal, hadden al langer de wens om een nieuwe bezoekerswebsite te creëren. Hiermee kunnen we de bezoekers en inwoners nog meer van dienst zijn."


Wethouder Cees Lok kan zich daar helemaal in vinden: "Ik ben blij met de ontwikkeling van een nieuwe aantrekkelijke website. Het is goed dat er nu 1 professionele website is voor Roosendaal en haar dorpen. Er zit een database en websysteem achter dat zijn meerwaarde al heeft bewezen voor diverse grote en middelgrote gemeenten die op een moderne en succesvolle manier met hun citymarketing omgaan. Ook in Roosendaal zijn we voor- en achter de schermen volop bezig om samen met een aantal partijen citymarketing nog meer in te zetten voor Roosendaal en de dorpen. Op toeristisch en cultureel gebied, zoals de VVV dat gewend was, maar bijvoorbeeld ook op economisch gebied. Deze website is een mooi en zichtbaar voorbeeld van die ontwikkeling."


Bij de ontwikkeling van die website is nauw samengewerkt met verschillende partners in de stad en de dorpen. Van evenementenorganisaties tot het Wielerplatform en van ondernemers tot de binnenstad. "De lancering van de website is immers voor iedereen een goed moment om al het moois dat Roosendaal te bieden heeft onder de aandacht te brengen. Samen zetten we onze schouders eronder voor stad én dorpen", stelt Van Aalst.

"We zijn enorm blij met de lancering van de website. Ook de mobiele versie is enorm mooi en aantrekkelijk. We willen iedereen dan ook aanraden om er een 'web-app' van te maken op je mobiel. Zo heb je de website altijd bij de hand en ben je altijd op de hoogte van de nieuwste evenementen."

Daarnaast is Van Aalst ook enorm blij met de fiets- en wandelroutes die vanaf nu ook digitaal verkrijgbaar zijn. "Dat levert een meerwaarde voor onze bezoekers. Zo kan je altijd genieten van onze stad en dorpen." [n]