De september opgave. FOTO WIM GROFFEN
De september opgave. FOTO WIM GROFFEN Wim Groffen

Ken uw Wouw:
maand september

WOUW - Een kunstzinnig weergegeven hagedissentweeling siert als deurknop de voordeur van het monumentale pand Roosendaalsestraat 59; een prachtig onderhouden woning uit het vierde kwart van de negentiende eeuw.


In opdracht van de huidige bewoner heeft de plaatselijke kunstenaar Kees Keijzer de handgreep gemaakt. Daarbij verwijzend naar de achtergrond van de heer des huizes (bioloog) en tegelijkertijd naar het feit dat zijn echtgenote er een van een tweeling is (de dubbele hagedis). Binnen de familie zijn nog twee van dergelijke hagedissenkunstwerkjes aanwezig, hetgeen een bijzondere extra betekenis aan de deurgrepen geeft.

Adrie Goorden uit de Markiezenstraat hoorde als zo vaak bij de inzenders met een juiste oplossing; hij werd door loting winnaar van de cadeaubon met een waarde van €15, beschikbaar gesteld door Ondernemers Vereniging Wouw. De heer Goorden heeft de bon inmiddels in ontvangst kunnen nemen.Wilt u in de komende maand meedingen naar deze prijs? Bezoek dan www.dorpsraadwouw.nl en lees daar hoe u uw inzending op de juiste plaats krijgt. U kunt dat gedurende de gehele maand september van 2020 doen.[n]