ROOSENDAAL - Maandagavond 31 augustus hebben 33 mensen ingelogd om deel te nemen aan de informatieve bijeenkomst over een mogelijke energie transitie in Nispen.


Het initiatief voor deze bijeenkomst is genomen door een aantal bewoners van Nispen verenigd in het Nispen Energie Collectief.

Zoom meeting

Het eerste doel van de avond was om met een zo divers mogelijke groep Nispenaren te verkennen of het zinvol is een energie transitie proces op te starten. Vanwege de beperkingen als gevolg van corona was gekozen voor een zoom meeting.

Uiteenlopende vragen

De avond begon met een paar inhoudelijke inleidingen over de aanleiding, inhoud en het te volgen proces. Deze presentaties zijn terug te zien op http://nispeninfo.nl Hierna was er ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen. Omdat de deelnemers aan de meeting zeer divers waren (starters, gepensioneerden, eigenaren, huurders, nieuwbouw, woning van voor de oorlog), waren ook de vragen zeer uiteenlopend van aard. Hiermee gaven ze een prima beeld van de onderwerpen die we tijdens het proces gaan tegenkomen.

Want dat was zeker de conclusie van de levendige discussie. Het initiatief om nu t moment om met dit onderwerp aan de slag te gaan en dat gaat dan ook gebeuren.

Regieteam

Daarmee kwam ook het tweede doel van de avond in zicht; namelijk het werven van bewoners die als regieteam dit onderwerp gaan voorbereiden. Het regieteam gaat een mogelijke energie transitie op een overzichtelijke manier in kaart brengen, zodat de bewoners van Nispen in staat worden gesteld het goede gesprek met elkaar hierover te voeren. Meteen nadat de meeting was beƫindigd, kwamen de aanmeldingen voor het regieteam binnen. Omdat het belangrijk is het regieteam zo divers mogelijk samen te stellen, wordt de aanmeldperiode nog opengehouden tot zaterdag 12 september. Op 14 september zal het regieteam voor de eerste keer bij elkaar komen.

Meer info

Voor meer informatie over het onderwerp of deelname aan het regieteam kan contact opgenomen worden met Antoon Uijtdehaag via nec@nispeninfo.nl.[n]