Afbeelding

Zitten er nadelen aan het thuiswerken? Volgens Marjolijn Jacobs uit Roosendaal niet. "Ik heb er een modus in gevonden en als het aan mij ligt, blijft het in de toekomst ook zo", lacht ze.


Marjolijn Jacobs werkt als applicatiebeheerder bij een softwarebedrijf in Gouda. "Dat verraadt misschien al wel waarom ik het niet erg vind om thuis te werken. Het levert me per dag zo'n twee uur op omdat ik niet meer naar Gouda hoef te reizen." Marjolijn mocht al regelmatig thuiswerken. "Soms was dat één dag in de week, maar soms ook twee of drie dagen", legt ze uit.

En dat vindt ze helemaal prima. "De online overleggen gaan goed. Alles is goed geregeld en ik heb zelfs het gevoel dat de lijntjes nu korter zijn. We hebben een chatfunctie en een overlegprogramma. Op kantoor zijn we toch geneigd meer met elkaar te overleggen, maar dat hoeft niet per se effectiever te zijn. Vanuit thuis wordt er sneller doorgepakt."

Marjolijn zit al sinds 6 maart thuis en sindsdien is ze niet meer op kantoor geweest. "We zijn sowieso tot en met december nog dicht. Tenzij je echt iets nodig hebt, zoals bepaalde programma's die we thuis niet hebben, maar dat is dus nog niet voorgekomen." Ook de sociale contacten mist Marjolijn niet echt. "We hebben daar een modus in gevonden. De koffiepraatjes houden we nu gewoon online. Natuurlijk was het aan het begin wel even aftasten, maar het scheelt me zoveel tijd. Die tijd kan ik nu gebruiken om bijvoorbeeld te sporten, zo krijg ik toch mijn dagelijkse beweging."[n]