Alle TOtaal DAN examen kandidaten. FOTO CON VOERMANS
Alle TOtaal DAN examen kandidaten. FOTO CON VOERMANS con voermans

TOtaal Karate DAN Examen in Roosendaal

ROOSENDAAL - Onder leiding van Karate-do SAN leraar Con Voermans en Hanshi TOtaal Karate Nederland werden na een technisch en mentaal zwaar examen alle kandidaten beloond na een lange periode van hard werken.


1e DAN geslaagde: Raoul Sastroredjo, Milou Phoelich en Collin Steege van sportschool JKA Zeeland te Vlissingen. Ilonka van Beek en Jacoline Verkade (van der Vlis) van Choku te Zaandam. 2e DAN geslaagde Max de Max Pijnier van Sportschool Archida te Roosendaal. 5e DAN geslaagde Joey Pagie van sportschool Strive en Struggle te den Bosch en Remon Hartkamp van sportschool Tensho Karate-Do te Leeuwarden. 6e DAN geslaagde Moustafa Makhlouf van sportschool Strive en Struggle te den Bosch.

Het TOtaal examen 1e en 2e DAN staat in het tekenen van technieken kunnen plaatsten en afweren onder fysiek zware omstandigheden. Beoordeling is dan ook gaande het examen van technisch naar doorzetten. Waar in het begin 100% op de techniek gelet wordt, is dit halverwege 50% / 50%, op het einde moeten de kandidaten door de verzuring heen, opgeven is geen optie.

Het 5e DAN examen was een eigen invulling van de kandidaten, Hansi Con Voermans grondlegger van het TOtaal Karate, heeft zijn curriculum zo op gebouwd dat bij ieder DAN examen de kandidaat een eigen invulling mag geven. voor 1e en 2e is dat zo'n 25%, gaande weg de DAN hoger wordt meer vrijheid daarin. Voor 5e DAN examen is dit al 80%. Echter 3 pijlers moeten altijd in het examen zitten: Effectiviteit, Effectief en Creativiteit! Dat alles op een harde doch veilige manier.

Het 6e DAN examen is een vrije demonstratie van 15 minuten door de kandidaat waar alles in zit waar hij en zijn karate voor staat.

Met dank aan alle examinatoren, die tevens alle ook referee zijn sommige 5 jaar maar de hoofd van de examen commissie al meer dan 40 jaar.


Referees
Na het examen werd collega referee (meer dan 35 jaar), meedenker aan het TOtaal principe, maar vooral vriend Erik Krouwel een laatste groet, de laatste eer gegeven.

Alle referees verzamelde zich voor zijn foto. Erik zou examen gedaan hebben, 7 weken geleden had Con hem nog aan de telefoon, ondanks zijn ziekte was hij in geest steeds met zijn examen bezig, hij zou zijn 6e DAN examen op 11 september gedaan hebben. Echter het mocht niet zijn. 100 jodan tsuki (hoge stoten) werden er als laatste groet aan hem gegeven, naast de foto stond zijn 6e DAN diploma die postuum aan hem gegeven werd.
Rob Bos zal deze namens ons, als beste vriend van Erik, aan de familie overhandigd worden.[n]