Regio in gesprek over toekomst bedrijventerreinen

“Regio West-Brabant is ongelooflijk in trek, onze strategische ligging is daarvoor cruciaal. Een sterk vestigingsklimaat is van groot belang voor onze regio. We zijn één Regio West-Brabant en willen samen meerwaarde creëren”, aldus Cees Lok, wethouder in Gemeente Roosendaal en voorzitter van de bestuurlijke kopgroep bedrijventerreinen, tijdens de hybride bijeenkomst Toekomstvisie bedrijventerreinen West-Brabant.

Het gepresenteerde toekomstbeeld is het eerste concept en basis voor de investeringsagenda en regionale onderbouwing voor lokale plannen. Dr. Cees-Jan Pen, lector bij De Ondernemende Regio, Fontys Hogescholen nam het live en online publiek mee in zijn scherpe analyses, waaronder: Werkende bedrijventerreinen, die gewoon niet altijd mooi zijn, maar waar gewerkt wordt en circulaire bedrijventerreinen; van beleidsproza naar uitvoering.
Er ontstonden interessante discussies tussen het panel Ferdinand van den Oever, CEO Port of Moerdijk, Jan van Mourik VNO-NCW Brabant Zeeland en Cees Lok, Cees-Jan Pen en aanwezig publiek over bijvoorbeeld het stimuleren van circulariteit. [n]