Vic Gerdes, Annelin van den Biggelaar en Popke Maas met de gewonnen medailles. FOTO: THOR Thor

Drie podiumplaatsen voor THOR atleten

ROOSENDAAL - Na een lange tijd van geen wedstrijden vanwege Corona, vond zaterdag 5 september eindelijk de eerste atletiekwedstrijd van dit zomerseizoen plaats voor de jonge atleten van Thor.

Met 16 pupillen reisden men af naar Barendrecht voor de Open-Zuid Hollandse kampioenschappen.

Succesvolle dag

Het was een hele succesvolle dag: in bijna alle categorieën hebben de jonge atleten hun PR’s verbroken. En met als klap op de voorpijl maar liefst drie podiumplaatsen.

Annelin van den Biggelaar werd 1e op de meerkamp bij de meisjes pupillen-B (40 meter: 6,76 sec, balwerpen: 24,61 m, verspringen: 3,84 m) en 2e op de 1.000 meter met een tijd van 3:50,47.

Popke Maas pakte de zilveren medaille op de meerkamp bij de meisjes pupillen-C (40 meter: 7,89 sec, balwerpen: 9,85 m, verspringen: 2,65 meter) en werd 3e op de 600 meter met een tijd van 2:33,91. En Vic Gerdes behaalde een bronzen medaille op de 600 meter met een tijd van 2:24,70 bij de Jongens pupillen-D.[n]