Adviesraad Sociaal Domein Roosendaal wil uitbreiding

ROOSENDAAL - De Adviesraad Sociaal Domein Roosendaal nodigt belangstellende personen en instellingen uit zich aan te melden voor haar Netwerk van expertise. De Adviesraad heeft dit netwerk ingesteld om haar verbinding met haar achterban, de Roosendaalse bevolking en instellingen, te borgen.


Personen en instellingen die zich voor het netwerk aanmelden worden met nieuwsbrieven en anderszins op de hoogte gehouden van de activiteiten van de adviesraad en betrokken bij adviesaanvragen die aan de orde zijn. De adviesraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders over beleid, regels, plannen en uitvoering van voorstellen in het sociaal domein.

Op dit moment zijn zo'n vijftig personen en instellingen bij het Netwerk van expertise aangesloten, maar om goed te kunnen functioneren wil de Adviesraad het netwerk aanzienlijk uitbreiden.

Aanmelden voor het netwerk kan via info@asdroosendaal.nl.


Adviesraad compleet

Inmiddels zijn alle functies in de adviesraad ingevuld en zijn inhoudelijke en secretariƫle ondersteuning vanuit de gemeente geregeld. De Adviesraad richt zich op zeven aandachtsvelden binnen het sociaal domein. Naast de voorzitter die het geheel coƶrdineert is er voor elk van de zeven aandachtsvelden binnen de Raad een lid aangewezen.

De samenstelling is als volgt.

Ad Vos, voorzitter. Funda Baysiz, domein armoede. Annette Klaver, domein eenzaamheid.

Huib de Ruijter, domein inclusie (dat betekent het meedoen en erbij horen van mensen met een beperking).

Hans Crul, domein jeugd/onderwijs.

Henk van Tilborg, domein participatie (het meedoen in de samenleving). Jasper van Overveld, domein Sport en Cultuur. Ben Aanraad, domein WMO/Hbh+.


Gehinderd door coronamaatregelen

Met haar openbare vergadering van 3 februari maakte de nieuwe Adviesraad een enthousiaste start, maar vanwege coronamaatregelen konden daarna geen openbare bijeenkomsten meer worden gehouden.

De Raad onderzoekt nu mogelijkheden haar achterban over haar werkzaamheden te informeren en daarbij te betrekken. Om dit te bereiken zullen in elk geval de website (www.roosendaal.nl/adviesraad-sociaal-domein-0) en nieuwsbrieven worden ingezet.[n]