Afbeelding
Foto: Annie Broos

Monuprenten 2020 weer met prachtige foto’s!

Voor de tweede keer is ook in 2020 weer een fotowedstrijd geweest in het kader van Open Monumentendag. Het thema was “Leermonumenten”. De fotowedstrijd werd weer georganiseerd door de stichting Open Monumentendag Roosendaal in samenwerking met fotoclub ’t Statiefje en fotoclub West-Brabant.


Vanaf half juli tot half augustus konden foto’s worden ingeleverd. Dat kon digitaal naar de website van de fotoclub ’t Statiefje. Een jury onder voorzitterschap van Ben Steffen selecteerde uit de inzendingen 23 genomineerden, die gedurende de open monumentendagen in de corridor tussen de Kring en het Tongerlohuys tentoon zijn gesteld. Daar kon door de bezoekers gestemd worden op de mooiste foto: de maker daarvan kreeg de “publieksprijs”; ook de jury heeft tenslotte de 1e, 2e en 3e prijs toegekend.

De 1e prijs gaat naar Joost Braat met de foto: Molenaarsleerling Jesse legt de zeilen voor op de molen de Twee Gebroeders. De 2e prijs gaat naar Jan Hendriks met de foto: De Tullepetaon waokt. En 3e prijs gaat naar Annie Broos met de foto: Vervlogen herinneringen, op de vm. begraafplaats aan de Bredaseweg.

De publieksprijs ging naar Ad van den Boer met de foto: St Josephkerk, een interieurfoto. Alle prijswinnaars krijgen een tegoedbon voor een fotosessie bij Bram Visser Fotografie. Hoewel er dit jaar minder deelnemers waren dan vorig jaar, waren er bij het bekijken van de foto’s in het Tongerlohuys meer mensen en zijn er meer stemmen uitgebracht voor de publieksprijs.

Iedereen loopt tegenwoordig met zijn mobiel op straat en kan dus ook fotograferen. Dus iedereen kan meedoen, zeker ook de jeugd, om volgend jaar mee te doen met de fotowedstrijd! Het uploaden van die foto’s naar de website van ’t Statiefje is heel gemakkelijk. Alle foto’s zijn ook te zien op de website van ’t Statiefje: www.statiefje.nl .

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding