Opruimmiddag van bs de Cortendijck FOTO: BS DE CORTENDIJCK
Opruimmiddag van bs de Cortendijck FOTO: BS DE CORTENDIJCK Foto:

Bijzondere schooldag voor leerlingen De Cortendijck

ROOSENDAAL - Op vrijdag 18 september stonden er twee bijzondere activiteiten op het programma voor de kinderen. ’s Morgens volgden de kinderen een skate-clinic. Ze leerden om vaardiger en veiliger te skaten om ongelukken tijdens het skaten te voorkomen.


De middag stond in het teken van de Keep It Clean-day die wordt georganiseerd door de gemeente en waar basisschool De Cortendijck al jaren aan meedoet.


Zwerfafval

Eerst hebben de kinderen in de klassen gesproken over zwerfafval. In de middag gingen de kinderen, voorzien van handschoenen, hesjes en genoeg vuilniszakken, afval opruimen rond de school en in de wijk. Samen de handen uit de mouwen voor een fijne en schone buurt. Dat is goed gelukt. De nodige volle zaken konden worden opgehaald door Saver. Tevens mochten 2 kinderen die dag bij het MEC, uit handen van wethouder K. Koenraad, wederom het certificaat “Schone school” ontvangen. Het bewijs dat we het hele jaar door als school bezig zijn met een schone en gezonde leefomgeving. Trots op onze milieubewuste kinderen![n]