Afbeelding
Foto:

De Col kwam
dichterbij!

ROOSENDAAL - “De Col” kwam afgelopeb vrijdag, ondanks de coronamaatregelen, toch een stukje dichterbij. Het zou de dag geweest zijn dat zo’n 350 deelnemers de Mont Ventoux zouden beklimmen om geld in te zamelen voor kanker gerelateerde doelen. Helaas kon het evenement niet doorgaan. "Toch wilden we het Col-gevoel dichterbij brengen, daarom hebben we verschillende activiteiten georganiseerd waar deelnemers op in konden schrijven. Met ruim 100 deelnemers verdeeld over de activiteiten, was de zonovergoten dag een groot succes!"


Het organisatieteam van ColSensation trapte de dag af met een ontbijt bij De Kletskop, trouwe toeleverancier van de krentenbollen tijdens ColSensation en andere evenementen van Team Doelbewust. In de afgelopen jaren hebben zij zo’n 15000 (!) krentenbollen gebakken.


Wie de Mont Ventoux kent, weet dat je na zo’n 5km vals plat met een scherpe bocht omhoog het bos in draait. De eerste activiteit startte daarom rond 6.30 uur in het Visdonkbos. Hier werd een powerwalk gedaan, verzorgd door trainers van Kroevensport. Ruim 40 deelnemers verdeeld over 4 groepen liepen een stevige wandeling door het bos, met de nodige kracht en stabiliteitsoefeningen. Een lekker actief begin van de dag!


De tweede activiteit was het beklimmen van het slingerende fietspad bij de Nelson Mandelaweg. Te voet of op een fiets zonder versnellingen. Om het wat zwaarder te maken kregen de deelnemers ballast mee en mochten ze nog even draaien aan het rad voor een extra uitdaging. Het leverde hilarische momenten op en menigeen was verrast door de zwaarte van de activiteit. Hier kwamen plezier en emotie dicht bij elkaar. Het ene moment lol hebben van het achteruit lopen over het viaduct, maar op het andere moment ineens de emotie als de filmcrew vraagt wie je op dat moment “met je meedraagt”.


Chalet Reynard is normaal gesproken de rustplek op de Mont Ventoux waar je even bij kan komen, waar je supporters je op staan te wachten en waar je traditiegetrouw een crêpe eet. Tijdens deze speciale editie werd deze rol ingevuld door café D’r Neffe. De lunch werd verzorgd door “huiscateraar” Fons Dekkers Catering. Na de lunch was er tijd voor een intiem samenzijn. "We stonden stil bij waar we het allemaal voor doen en hebben het leven gevierd." Het moment werd muzikaal begeleid door Martine van de Kar en Co Vergouwen. Zij brachten onder andere het nummer “Hoe groot de kleine dingen zijn” live ten gehore. Het nummer werd geschreven voor de Samenloop voor Hoop in 2014, maar is sinds enkele jaren ook het nummer wat wordt gedraaid tijdens de grote briefing in Frankrijk tijdens ColSensation.


ColSensation is geen ColSensation, zonder aankomst op de top! Compleet met megafoon, podium, aanmoediging van vrijwilligers en afbeelding van de Mont Ventoux werden de deelnemers afgelopen vrijdag “binnengehaald” Dit gebeurde op het terrein bij Boer, Winkel van het Land. Door de grote starshade tent, was het net alsof de Mont Ventoux even in Roosendaal stond. Er werd afgesloten met een (coronaproof) borrel, onder muzikale begeleiding van Out of The Jukebox. De opbrengst van aangevraagde nummers ging naar ColSensation!


Ook deze bijzondere editie van ColSensation, kon niet plaats vinden zonder de hulp van sponsoren. We zijn bijzonder dankbaar dat zij, ondanks roerige tijden, ook deze dag hebben ondersteund. Dankzij hen werd het een prachtige dag!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding