Donderdag 24 september

In gesprek over de Adam

15:30 | Citytheater

Donderdagmiddag 24 september om 15.30 uur nodigen Spirit in Roosendaal en Cinema Paradiso u uit om in het nieuwe Citytheater de ontroerende film Adam te komen bekijken en bespreken. De film Adam is een sfeervolle en ingetogen ode aan solidariteit en moederschap. Regisseur Maryam Touzani baseerde haar debuutfilm op een jeugdherinnering. In de medina van Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Tot Abla, weduwe en moeder van de 8-jarige Warda, haar uiteindelijk binnen laat. Zij weet immers hoe moeilijk het leven in Marokko voor een alleenstaande moeder kan zijn. Geleidelijk vinden de twee vrouwen steeds meer steun bij elkaar en creëren ze samen in de kleine bakkerij van Adla de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen. In afwachting van de bevalling van Samia. Naast een ode aan solidariteit en moederschap is de film ook een subtiel statement tegen een patriarchaal systeem dat ongehuwde moeders dwingt om hun kind af te staan voor adoptie. Zo’n dwang kende Nederland in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Om die reden klagen afstandsmoeders op dit moment samen de Nederlandse staat aan. De film Adam snijdt dan ook een voor ons actueel onderwerp aan. Inleiding en nagesprek door Marjeet Verbeek. Citytheater, Nieuwstraat 2, Roosendaal, 15.30-18.00 uur uiterlijk, inclusief gesprek. Kaartverkoop uitsluitend online via: www.c-cinema.nl/film/adam/

Bingo in Het Fatimahuis

20:00 | Fatimahuis

Donderdagavond 24 september wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. De aanvang is om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Vrijdag 25 september

Rouwwandeling

14:00 | Brasserie T-huis

Speciaal voor mensen die te maken hebben met het verlies van een dierbare organiseert Humanitas boswandelingen in Visdonk. Tijdens deze wandeling van ongeveer een uur praten we over verlies en over rouwverwerking en komt u in contact met lotgenoten. Vrijwilligers van Humanitas begeleiden de wandeling. Door de situatie omtrent het coronavirus zijn de wandelingen even niet mogelijk geweest. Gelukkig is het buiten nu goed te doen om een wandeling te maken. Wel op gepaste afstand natuurlijk. Iedereen is vrij om na afloop een drankje te nuttigen (op eigen kosten). Op het terras of binnen is afhankelijk van de geldende regels bij Brasserie T-huis. Deelname is geheel vrijblijvend en kosteloos. De wandelingen in 2020 vinden plaats op: vrijdag 25 september, vrijdag 30 oktober, vrijdag 27 november. We verzamelen om 14.00 uur bij Brasserie T-huis (Dennescheerderdreef 11, 4707 PK Roosendaal). Gratis parkeerplaats en fietsenstalling aanwezig. Let op met parkeren aan de rand van de weg, want dit is niet toegestaan. Als u mee wilt wandelen, verzoeken wij u om u aan te melden via e-mail rouwenverlies.wbw@humanitas.nl of via tel. 0165-599936.

Bingomiddag

14:00 | Buurthuis Keijenburg

Vrijdag 25 september is er weer een gezellige 55 plus levensmiddelen Bingo in buurthuis Keijenburg en voor alle bezoekers nog steeds een gratis bakje koffie en gratis loterij. Iedereen is welkom en we beginnen om 14.00 uur.

Bingo

14:00 | Buurthuis Keijenburg

Vrijdag 25 september is er weer een gezellige levensmiddelen Bingo in buurthuis Keyenburg.Voor alle bezoekers is er nog steeds een gratis bakje koffie en gratis loterij iedereen is welkom we beginnen om 14.00 uur.

Zondag 27 september

Bingomiddag

13:30 | Buurthuis Keijenburg

Keijenburg bingo op zondag 27 september. Zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur, einde 16.00 uur.

Dans- en muziekavontuur tijdens Roosendaal Danst

19:00 | Theater de Kring

Elkaar ontmoeten met een onbevangen blik – dat staat centraal bij het nieuwe improvisatieproject van PRA Muziektheater waarin verschillende doelgroepen en disciplines samenkomen. MOMENTUM is een intergenerationeel en laagdrempelig muziektheaterproject met Eindhovense kinderen, vitale ouderen en kwetsbare deelnemers met verschillende achtergronden. Het artistieke team van PRA heeft in labs met deelnemers studie gedaan naar hoe je op afstand toch contact met elkaar kunt maken via dans en muziek.Het is een lichtvoetige voorstelling over nieuwsgierigheid, contact en geborgenheid. Eindresultaat is een reeks voorstellingen waarin o´o´k het publiek deelnemer is. Ter plekke wordt het publiek, dat zich in een setting rondom het speelvlak bevindt, betrokken bij de dynamiek, de muziek, de beweging en het plezier. Toeschouwers worden vanzelfsprekend onderdeel van de voorstelling en andersom worden deelnemers publiek.27 september, Schouwburg de Kring, Roosendaal

Maandag 28 september

Kledinginzameling

18:00 | Fa. Borghouts

Sint Nicolaasvereniging Wouw gaat weer haar half jaarlijkse kledinginzameling houden op maandagavond 28 en dinsdagavond 29 september. Men kan tussen 18.00 en 20.00 uur oude kleding, schoenen en tassen inleveren bij Fa. Borghouts, Roosendaalsestraat 57 in Wouw. Let op! geen dekbedden, dekbedovertrekken, gordijnen en kussens! De Sint Nicolaasvereniging Wouw verzorgt al vele jaren de ontvangst en de activiteiten van Sinterklaas en zijn Pieten in Wouw. Met de opbrengst van deze actie wil de vereniging weer een aantal activiteiten voor de kinderen gaan organiseren.

Dinsdag 29 september

Klankhealing met een prettige nagalm

14:00 | Tolbergse Schuurkapel

Op dinsdagmiddag 29 september zijn belangstellenden vanaf 14.00 uur van harte welkom bij de 'Klankhealing' onder leiding van Regina Wiericx. In de serene rust die de Tolbergse Schuurkapel aan de Damastberg 108 van buiten en van binnen uitstraalt, kunnen de bezoekers in deze fraaie accommodatie (gratis) genieten van een ontspannen bijeenkomst.Juist in deze tijd hebben veel mensen meer dan ooit behoefte aan ontspanning. De 'klankhealing' bijeenkomst wordt op professionele wijze verzorgd door Regina Wiericx van 'The Soulcircle' welke slechts een deur verder dan de Tolbergse Schuurkapel is gehuisvest.De bezoekers luisteren, gezeten op hun stoel, naar de klanken die zowel de koperen als de kristallen klankschalen maken. Tijdens deze bijeenkomst die om 14.00 uur begint en een uurtje duurt, is er volop tijd voor het zo belangrijke onderlinge praatje met koffie/thee waarbij dit keer de ervaringen met de klankhealing gedeeld zullen worden. Aanmelden bij G. Schoenmakers 06-53384346 of schoenmakers01@home.nl Rekening houdend met de afstand van 1,5 meter geldt meer dan eens de afspraak: Vol is vol!.