Afbeelding
Foto: René Bruijnincx

Hoefnagels Reparatie Centrum op ‘oude honk’

ROOSENDAAL – Vader Cees Hoefnagels begon op 10 oktober 1974 een reparatiebedrijf aan de Esdoornlaan 14. Zoon Cis en partner Jolanda zijn na 40 jaar teruggekeerd op ‘het oude honk’. Alleen wordt de bedrijvigheid vanaf nu gerealiseerd op Esdoornlaan 3. Die bedrijvigheid bestaat vooral uit het repareren van tv- en audioapparatuur, huishoudelijke apparaten en wasmachines, drogers en vaatwassers.


DOOR RENÉ BRUIJNINCX


En dat er een nostalgisch tintje aan deze verhuizing zit, blijkt wel uit het naamplaatje van vader Cees dat aan de muur van het reparatiecentrum prijkt. Met een telefoonnummer van slechts 5 cijfers, leven tijden van vroeger opnieuw op.


Geschiedenis

“Zoals gezegd begon mijn vader in een schuur bij de woning aan Esdoornlaan 14. Door de sterke groei van activiteiten kocht hij op enig moment een woning met bedrijfspand aan de Zundertseweg. Daarna verhuisden we naar de Meeten, waar we 30 jaar hebben gewerkt en gewoond”, vat Cis Hoefnagels de vestigingen van het bedrijf samen. En nu zetten we ons bedrijf dus voort op ‘het oude honk’”.


Veranderingen

“Mijn vader bedacht ooit de leus ‘We repareren alles waar een stekker aan zit’. Dat was in de jaren zeventig ook heel typerend, omdat het gebruik van elektrische apparaten toen een enorme ontwikkeling doormaakte”, weten Cis en Jolanda zich goed te herinneren. “De mensen dachten goed na voordat ze een nieuw apparaat aanschaften, want die huishoudelijke apparaten waren duur en in die tijd ook een hele aanschaf”, vult Jolanda aan.


Tijdsbeeld

“Net als vroeger is de prijs – kwaliteit verhouding nog steeds van kracht. Voor kwaliteit betaal je iets meer, maar dan is het ook lonend om bij een storing een reparatie te laten verrichten. Natuurlijk kun je voor goedkope apparaten kiezen, maar de levensduur is daarvan gewoon korter”, legt Cis de bedrijfsvisie uit. “Wij repareren alle merken, maar we zijn als dealer van Sony en Siemens wel gespecialiseerd. Daarbij kun je de conclusie trekken een goed product iets meer kost, maar gaat beduidend langer mee en is ook goed te repareren”.


Reparaties

“Vanwege de coronacrisis moesten we besluiten om op afspraak te gaan werken. Onze klanten vonden dat een vanzelfsprekendheid. Ze waren er snel aan gewend, net zoals wijzelf”, benoemt Jolanda de nieuwe manier van werken. En Cis vult haar aan: “Bij witgoed doen we natuurlijk aan ambulante dienstverlening. We komen dan bij de mensen thuis en repareren de apparatuur ter plaatse. Uiteindelijk heeft de coronacrisis een rol gespeeld in de gewijzigde manier van werken, maar ook mede bepaald hoe we onze werkwijze hebben kunnen aanpassen”. [n]