Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Genomineerden Cultuurprijs Roosendaal bekend

ROOSENDAAL - De genomineerden voor de Cultuurprijs Roosendaal voor 2019-2020 zijn bekend. Stichting Heerl’k, de kunstenaars van TONG IV en De Vrouwen van Wanten dingen mee naar de prijs.


Het culturele jaar begon veelbelovend, maar kreeg een onaangename wending toen Covid-19 de kop op stak. Veel culturele activiteiten moesten worden uitgesteld of geannuleerd. De klap is voor velen, binnen en buiten de culturele sector, nog steeds voelbaar.


Unaniem

De coronacrisis heeft ook zijn uitwerking op de uitreiking van de Cultuurprijs. Er viel dit jaar wat minder te kiezen. Toch was de jury het er unaniem over eens: de uitreiking moet wel doorgaan, al is het in een andere vorm. Het is de manier om cultuuraanbieders en -liefhebbers in de gemeente Roosendaal een hart onder de riem te steken en het belang van cultuur nog eens te onderstrepen. Dit jaar is er geen Jongerenprijs.

De uitreiking vindt ook wat later in het jaar plaats dan anders. Ook dat is te wijten aan het coronavirus. Ondanks de maatregelen belooft de uitreiking wel weer een mooie avond te worden. De Cultuurprijs Roosendaal 2020 wordt uitgereikt op vrijdag 20 november 2020 in Cultuurhuis Bovendonk. Behalve de Cultuurprijs word ter ook een hele bijzondere oeuvreprijs uitgereikt.


Stemmen

Stemmen kan van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november via http://cultuurprijsroosendaal.nl/. Op de website staat meer informatie over de genomineerden.

Wil je bij de uitreiking aanwezig zijn op 20 november? Hou dan de website in de gaten en volg de Cultuurprijs Roosendaal ook op Facebook en Instagram.[n]