HSC’28 wint uitwedstrijd in Drunen

HEERLE - Op zondag 27 september stond de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Vorige week verloor HSC de openingswedstrijd van Lepelstraatse Boys. Reden genoeg dus om wat recht te zetten tegen FC Drunen. Een ploeg die voor HSC volledig onbekend was, maar wel 2de op de ranglijst stond.

De eerste helft begon goed voor de mannen uit Heerle. Al na vijf minuten wist ‘veteraan van het elftal’ Barry Perk te scoren. Een vrije trap van Levi Deelen kon bij de tweede paal binnengeschoten worden. Drunen nam hierna het initiatief, maar wist weinig te creëren.

De technisch sterke ploeg kon tot aan de 16 meter goed combineren, maar faalde heel vaak in de eindpass. Aan de andere kant kwam steeds meer ruimte voor HSC te liggen.

Een actie van Sander Feijen werd abrupt afgestopt in het strafschopgebied en de scheids wees naar de stip. Tobie Hopmans schoot de strafschop onhoudbaar binnen en verdubbelde hiermee de voorsprong.

Hierna bleef Drunen het balbezit houden, maar tot kansen kwamen ze niet. HSC bleef goed omgaan met de gekregen ruimte en kon hiermee een handvol kansen creëren.

Helaas was de grensrechter het hier niet altijd mee eens en werd er te vaak onterecht een 100%-kans afgefloten.

Onterecht afgevlagd

Ook in de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld.

Drunen had de bal en HSC de beste kansen. Meerdere goede acties van Lars de Kok werden onterecht afgevlagd, anders had de score veel hoger kunnen uitlopen.

Na ongeveer 60 minuten kreeg de Drunense ploeg dan de eerste echte kans. Het was meteen ook raak door een lage schuiver van Sinan Alkan. Na de aansluitingstreffer begon Drunen steeds meer aan te dringen. De goed keepende Colin Janse kon een aantal afstandsschoten pareren.

Tien minuten voor tijd besliste Sander Feijen de wedstrijd na een goede voorzet van Lars de Kok. Hij bepaalde de eindstand op 1-3.

Ervaring

Verdediger Joost Konings was blij na de wedstrijd: "Je ziet dat zo’n wedstrijd als vandaag dat er toch wat ervaring in de ploeg zit. Als we in de tweede helft iets zuiniger met het balbezit waren omgegaan had de score nog veel hoger kunnen uitvallen."[n]