Afbeelding
Foto: René Bruijnincx

Na maanden stil te hebben gelegen, wordt er sinds kort weer gevoetbald. Supporters waren welkom, maar na de mededeling van het kabinet vorige week de komende tijd niet. In elk geval nog de komende twee weken.


De supportersvereniging van RBC heeft om en nabij de 200 leden. Uiteraard zit daar een groep bij die er nagenoeg altijd is als de club speelt. "Toen in maart vanwege het coronavirus er in een keer de stekker uitging, was dat voor alle supporters een tegenvaller. Gelukkig waren die regels in heel Nederland voor iedereen hetzelfde", vertelt Arthur Verbraak, voorzitter van de supportersvereniging van RBC. Hij is al bestuurslid sinds 1983.

Verbraak vervolgt: "Vanaf het moment dat er weer langzaam maar zeker gespeeld kon worden, hadden we onze zaakjes keurig op orde. Toeschouwers moesten zich aanmelden, er waren looproutes en er werd keurig afstand bewaard. Dat is in een stadion zoals bij RBC nu eenmaal gemakkelijker te regelen." Net aan deze situatie gewend, kwam vorige week de mededeling dat toeschouwers in elk geval drie weken niet welkom zijn bij sportwedstrijden. Een hard gelag, ook voor RBC. Verbraak heeft dan ook maar één advies: "Als je je gewoon aan de regels houdt, word jij niet gestraft maar ook de andere voetballiefhebbers niet."[n]