Weersite genomineerd voor Website van het Jaar

ROOSENDAAL - De website Klimaatinfo.nl is dit jaar genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Binnen de categorie Weer concurreert deze underdog met bekende websites als Buienradar, KNMI en Weerplaza. In tegenstelling tot deze websites is Klimaatinfo.nl niet ontwikkeld door een enorm team aan webdevelopers, maar ontstond de site op de ‘zolderkamer’ van twee Roosendalers.


Klimaatinfo.nl geeft niet alleen het weer voor de komende dagen in Nederland. De site biedt vooral klimaatstatistieken van alle bestemmingen ter wereld. Op die manier is het mogelijk een inschatting te maken hoe het weer kan zijn op bijvoorbeeld Malta in oktober volgend jaar. Ook is per bestemming de beste reistijd vast te stellen.


Metamorfose
Recent onderging de website nog een enorme metamorfose. “We wilden een meer eigentijdse vormgeving en het zoekgemak vergroten”, aldus mede-oprichter Jeroen Eckhardt. ‘Dat was nodig, want de site omvat letterlijk duizenden pagina’s en je wilt dat bezoekers snel vinden wat ze zoeken. Deze nominatie bewijst ons dat we daarin zijn geslaagd.”
Mede-oprichter Patrick van Zundert: “We gingen live in 2008 en in de achterliggende twaalf jaar hebben we constant aan de site gewerkt. Telkens meer landen erbij, meer bestemmingen. We zijn nu op een punt aanbeland dat we vol trots kunnen zeggen dat we uitgebreide weersverwachtingen, achtergrondinformatie over het weer en goede tips wat betreft de beste reistijd voor alle landen ter wereld kunnen aanbieden.”Inmiddels weten iedere maand ruim een miljoen mensen hun weg naar klimaatinfo.nl te vinden en wordt er nog iedere dag gewerkt aan het actueel en vindbaar houden van alle informatie. Jeroen: “We doen dat nog steeds gewoon vanuit huis, waar we ook ooit zijn begonnen’.

Stemmen
Er kan nog tot en met 16 oktober worden gestemd op de Website van het Jaar 2020. De website klimaatinfo.nl van de Roosendalers Patrick van Zundert en Jeroen Eckhardt is te vinden in de categorie Weer. Wie zijn stem uitbrengt via klimaatinfo.nl maakt bovendien kans op een prijs ter waarde van € 349,-.[n]