Adrie Goorden aan het woord. FOTO RENE POPPE
Adrie Goorden aan het woord. FOTO RENE POPPE Foto: Rene Poppe

'Huiskamer' ontmoet
'de nieuwe wereld'

ROOSENDAAL - Op vrijdag 11 september was het zover, gebruikers van de huiskamer van de Spil waren in de gelegenheid om kennis te maken met de ‘ nieuwe wereld’ voormalig derde wereldbos.


De huiskamer is een groep mensen die wekelijks op donderdag bij elkaar komen om een kopje koffie of thee te drinken en bij te praten, meestal zijn deze gebruikers slechter ter been of hebben behoefte aan een praatje.


Sprekers
Deze mensen waren uitgenodigd om in een andere omgeving te genieten van de verhalen en van de koffie met een stukje cake. Na de opening werden de aanwezigen bijgepraat door oud voorzitter Peter Buijs, die vertelde over de historie het ontstaan van het ‘derde wereldbos’ en de overgang naar de ‘nieuwe wereld’.

Daarna vertelde Peter van de Sanden coördinator onderhoud, van de bosploeg, een club enthousiastelingen die elke maand een keer de paden harken, hagen knippen en gras maaien zodat het er weer piekfijn uitziet.

Als laatste nam Adrie Goorden het stokje over , die na een korte wandeling een verhaal had bij elke boom, plant, bloem of insect.

Als afsluiting was er koffie of thee met een stukje cake en natuurlijk napraten.


Geslaagd
Een heel geslaagde ochtend voor herhaling vatbaar mogelijk niet op dezelfde manier en met andere genodigden maar in ieder geval dank aan het bestuur van de ‘nieuwe wereld ‘voor deze uitnodiging en organisatie.[n]