Afbeelding
Archieffoto

Bijna iedere week krijgt Yvonne de Hoog, penningmeester bij de wandelclub van THOR Roosendaal, wel een aanvraag binnen van mensen die meer informatie willen hebben over de wandeltochten die zij lopen.


"De afgelopen periode is het enorm wisselend geweest", vertelt De Hoog. "Er heerst nog steeds veel angst bij ouderen, daarom zijn een aantal van onze groepen flink uitgedund. Maar, aan de andere kant zijn er ook steeds meer mensen die komen wandelen omdat andere sporten niet door kunnen/mogen gaan. Er is dus ook een flinke toename geweest van nieuwe leden", legt Yvonne de Hoog uit.

Voor de oudere groep met wandelaars is het vooral een sociaal gebeuren. Onderweg wordt er dan ook gezellig gekletst met elkaar en toen het THOR-honk nog open was, werd er na afloop gezellig een bakje koffie gedronken. De jongere groepen stappen echter flink door. "Dan kom je meer in de leeftijd van 40 tot 50 jaar", legt Yvonne uit. "We lopen eigenlijk altijd in of langs het bos, maar soms gaan we ook naar het Molenbeekpad." Als het weer het echt niet toelaat om in de bossen te lopen, wordt er soms voor gekozen om in de buitenwijken van Roosendaal te lopen.

"Maar het liefst zijn we gewoon in de natuur. Vooral het Rozenven, dat moeten de mensen beslist zien. Dat houten pad is enorm mooi en als er wat water in staat, lijkt het net of je over water loopt." [n]