FOTO GEMEENTE ROOSENDAAL
FOTO GEMEENTE ROOSENDAAL Foto: Gemeente Roosendaal

Gemeente in actie tegen rattenoverlast in Westrand

ROOSENDAAL - Enorme ratten trekken sinds afgelopen week de aandacht op de Jan Vermeerlaan. “De borden zijn onderdeel van onze actie om inwoners ervan bewust te maken dat zij zelf iets kunnen doen om ratten(plagen) te voorkomen”, stelt de gemeente Roosendaal. De borden maken dan ook deel uit van de actie ‘Roosendaal aan de bak’.


“Er zijn inwoners die met goede bedoelingen eten in de openbare ruimte gooien of leggen, dat bijvoorbeeld is bedoeld voor eenden en vogels. Maar dit voer trekt ook ratten aan. En ratten geven overlast. Ze verspreiden ziektes en beschadigen gebouwen. Ook is het moeilijk om ze te bestrijden, want het is verboden om gif te gebruiken”, stelt de gemeente.

Om een rattenplaag te voorkomen is het dan ook belangrijk om een mogelijke voedselbron weg te halen. "Daarom vragen we inwoners om geen eten op openbaar gebied te leggen en samen de omgeving vrij van afval te houden. Zo voorkomen we samen dat we last krijgen van ratten.” Inwoners worden dan ook opgeroepen om Groente, Fruit en Etensresten (GFT+E) in de desbetreffende container te gooien, zodat er compost van gemaakt kan worden. "Kun je geen GFT+E container kwijt, dan mag je dit afval bij je restafval doen.”[n]