Preek van de Leek online
door vier Roosendalers

ROOSENDAAL - Spirit in Roosendaal organiseert op dinsdag 27 oktober voor het vijfde jaar alweer De Preek van de Leek. Dit keer wel onder coronarestricties. Vier Roosendalers beklimmen de preekstoel in de Kruiskerk om hun licht te laten schijnen over een Bijbeltekst.


Dit jaar staat het oudtestamentische verhaal Exodus 16 centraal.
Vanwege de huidige coronamaatregelen mogen er maximaal dertig toehoorders in de kerk. Die plaatsen zijn inmiddels vergeven. Geïnteresseerden kunnen via een videoverbinding https://kerkdienstgemist.nl/stations/2063-PG-Roosendaal-Kruiskerk live de Preek volgen, en nog een aantal maanden daarna.


Wie gaan de preek houden?
De Syrische vluchteling Ameer Abou Touk, Anne Moeniralam, juriste en mediator, zangeres Elly van den Berg en tot slot Harm Emmen, gemeenteraadslid en fractievoorzitter van D66. "Vrijheid is echt niet vanzelfsprekend”, licht vluchteling Ameer toe, die op zijn weg naar vrijheid veel moeilijkheden ondervond. Zangeres Elly van den Berg vond in de bijbeltekst inspiratie voor haar verhaal over innerlijke bevrijding. Harm Emmen spreekt over het behouden van vrijheid. "Hoe wij als mensen de verantwoordelijkheid hebben om zuinig te zijn op wat ons als mens gegeven is.” Anne Moeniralam wil vrijheid van diverse kanten belichten, van slavernij tot vrijheid nu. "Zulke totaal verschillende benaderingen van het thema, eenieder vanuit zijn eigen achtergrond en professie, dat is de kracht van De Preek van de Leek en de garantie voor een boeiende avond”, zegt een enthousiaste Marjeet Verbeek. De avond wordt muzikaal omlijst door de Syrische vluchteling Enam Hushan.
Kruiskerk, St. Lucasplein 1, Roosendaal, dinsdag 27 oktober, 19.30-21.30 uur.[n]