Afbeelding
Foto: Christian Traets

Het begon zes jaar geleden als een hobby, maar inmiddels is Jacqueline van Bemmelen (54) al zo ver dat ze haar eigen bedrijfspand kan huren. De Roosendaalse maakt haar eigen kaarsen en die vinden, vooral tijdens de donkere dagen, gretig aftrek.


"Ik ben altijd al creatief bezig geweest, het is gewoon heerlijk om met je handen te werken. Zo'n zes jaar geleden maakte ik met een vriendin verschillende knutselwerkjes en die verkochten we dan op braderieën." Denk bijvoorbeeld aan armbandjes, kettingen maar ook kaarsen. "Dat begon heel makkelijk. Ik kocht wat goedkope kaarsen en die deed ik dan omsmelten naar een andere vorm." Maar, van het een kwam het ander. "Ik vond het zo leuk dat ik speciale apparatuur ben gaan kopen."

Om zich te onderscheiden van grote ketens wilde Jacqueline kaarsen maken die je niet zomaar in de winkel kan kopen. "Ik maak bijvoorbeeld special fakkels voor buiten, maar ook windlichten met foto's erop. Een paar jaar geleden heb ik mezelf dan ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, want het wordt eigenlijk steeds professioneler, maar eigenlijk is het nog steeds een hobby. Ik heb mijn normale werk er nog gewoon naast en ik hoef er niet rijk van te worden." Desondanks groeit Jacqueline nu wel uit haar jasje. "Heel het huis staat vol met spullen, dus ik ben blij dat ik medio november mijn eigen pand heb voor het maken van kaarsen. We gaan dan ook beginnen met workshops."

Kijk voor meer info op www.muisdesign.nl [n]