Amnesty Int: laat Abdallah Benaoum onmiddellijk vrij

BERGEN OP ZOOM - De Algerijnse activist Abdallah Benaoum zit in de gevangenis omdat hij op Facebook kritiek uitte op de regering. Hij is hartpatiënt en moet geopereerd worden, maar hij krijgt niet de medische zorg die hij nodig heeft. Zijn gezondheid gaat snel achteruit.


Abdallah Benaoum is een politiek activist uit Algerije en gearresteerd omdat hij op Facebook kritiek uitte op de regering. Dat valt onder de vrijheid van meningsuiting en is daarmee volkomen legaal. Toch werd Abdallah gearresteerd. Hij wordt valselijk beschuldigd van een hele reeks misdrijven, waaronder het 'beledigen van staatsinstituties'. Abdallah is hartpatiënt en moet volgens zijn cardioloog voor de tweede keer aan zijn hart geopereerd worden. In de gevangenis krijgt hij niet de medische zorg die hij nodig heeft en zijn gezondheid gaat snel achteruit. Zijn advocaten hebben al twee keer verzocht om Abdallah over te brengen naar een ziekenhuis. Maar de rechter verwierp die verzoeken. Reden; de ernst van zijn 'misdrijven' – een paar Facebook-posts.

Schrijf vóór 1 januari 2021 een Engelse brief: President of the Republic of Algeria Abdelmadjid Tebboune, Présidence de la République, Place Mohammed Seddik Benyahia, El Mouradia, Alger, 16000 Algerije, President@el-mouradia.dez , Nederlandse brief: Ambassade van de Democratische Volksrepubliek Algerije, Z.E. dhr. Lounès Magramane, Van Stolklaan 1-3, 2585 JS Den Haag, ambalg1@ziggo.nl. Roep om Abdallah Benaoum onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten. Voorbeeldbrief opvragen: Addie Merkx, Fatimalaan 25. 4702 GP Roosendaal, 0165 391488, merkx082.1@kpnmail.nl. Indien u zich aanmeldt als lid van de schrijfgroep van Amnesty ontvangt u iedere maand automatisch een voorbeeldbrie, www.amnestyroosendaal.nl[n]