Rein Taheij
Rein Taheij Foto:

Reinout Taheij van bouwclub De Kurketrekkers viert 11-11 dit jaar gewoon thuis. "Met een pilsje in m'n hand voor de laptop en we laten buiten de vlag wapperen", vertelt Taheij. "Dat is in deze tijd het veiligste om te doen."


Voor de Kurketrekkers zijn het vervelende tijden. De bouwclub is al jaren bezig om de jeugd betrokken te houden bij de bouwclub. Dat doen ze onder andere door een samenwerking met het Jan Tinbergen College. "Maar dat is in deze tijd niet te doen", legt Taheij uit. "We mogen zelf niet eens met meer dan twee man ergens aan bouwen, laat staan dat we jongeren laten komen. We houden de club nu op een andere manier bij elkaar." Iedere donderdag, de oorspronkelijke bouwdag, zitten de mannen en vrouwen van de bouwclub achter hun laptop om 'een potje te ouwehoeren'. "Dat is de nieuwe gezelligheid, zo houden we ons clubje toch bij elkaar en verder zijn we alvast bezig met plannen voor 2022."

Maar, dat wil niet zeggen dat er helemaal niet gebouwd gaat worden. Zodra er groen licht wordt gegeven, gaat de bouwclub meteen weer van start. "We hebben onze grote Tullepetaon nu in de loods staan en we zijn bezig met onderhoud en het verfraaien van de Tullepetaon. We hebben dus iets achter de hand om verder aan te bouwen." Hoewel de carnavalsoptocht sowieso niet doorgaat, zie Taheij wel andere mogelijkheden. "We gaan de Tullepetaon bijvoorbeeld ook bij het JTC zetten voor de open dag. Zo blijven we jongeren enthousiasmeren voor de bouwclub." [n]