Carnaval van start in Puitelaand

HEERLE- Op 7 november gaat de carnaval van start in Puitelaand. Deze carnaval gaat anders dan andere jaren worden. Stichting Kindercarnaval Heerle heeft hier heel veel overleggen over gehad. Met de steeds veranderende richtlijnen omtrent de Corona wordt het steeds moeilijker om iets te organiseren. Toch is het Puitelaand gelukt om wat te organiseren volgens de richtlijnen.


Het motto in Puitelaand is 'We gaon er opuit!', maar dit jaar wordt het steeds meer 'We gaon er nie op uit!'.

Normaal gesproken is er met de 11e van de 11e een lampionnenoptocht maar dit jaar zal deze niet kunnen plaatsvinden. Wel is er gevraagd aan de Puitjes om een lampion te maken en deze voor het raam te zetten. Twee juryleden zullen langs deze ramen gaan en de lampionnen beoordelen. Er zijn drie geweldige prijzen te winnen. Stichting Kindercarnaval Heerle hoopt op een creatieve tocht door Puitelaand.


Pakkendragers

Dan is er natuurlijk nog de vraag wie de vier pakkendragers zullen zijn dit jaar? Wie gaat de Prinsensteek opzetten en wie wordt de grootste Boerin? Gaan de Nar en de Pliessie dit jaar nog door? De stichting heeft, in goed overleg, besloten dat we dit jaar geen pakkendragers zullen hebben. Reden daarvoor is dat we liever met 25 kielen schouder aan schouder (op1,5 meter) staan om dit ongewone carnavalsseizoen te organiseren. Daarom geen pakkendragers dit jaar in Puitelaand.


Insigne en lied

Normaal gesproken wordt er tijdens de lampionnenoptocht ook het eerste insigne getoond en het nieuwe lied voorgedragen. Dat zal dit jaar op een andere manier gaan en niet op 7 november. Houdt de social media van Puitelaand in de gaten hoe SKCH dit gaat doen.


Carnaval vieren

Tevens is de Stichting hard aan het werk om te kijken hoe we de carnaval in februari kunnen gaan vieren. In welke vorm dan ook, er zullen dingen georganiseerd worden. Een optocht zit er niet in, maar er zijn wel andere mogelijkheden om carnaval te vieren. Houdt hiervoor ook onze website in de gaten. www.puitelaand.info.[n]