plannen voor ‘Roosendaal on Ice’ 2020 zijn even in de toepasselijke ijskast gezet. FOTO REMKO VERMUNT
plannen voor ‘Roosendaal on Ice’ 2020 zijn even in de toepasselijke ijskast gezet. FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Dit jaar helaas geen schaatsbaan in Roosendaal

ROOSENDAAL - Er komt dit jaar geen schaatsbaan op de Markt in Roosendaal. Dat heeft de organisatie achter Roosendaal On Ice donderdagmiddag bekendgemaakt. De ijsbaan zou eigenlijk van 27 november tot en met zondag 10 januari 2021 in de Roosendaalse binnenstad te vinden zijn, maar de coronamaatregelen gooien roet in het eten.


“Het jaar 2020 begon zo mooi. Na afloop van onze eerste geslaagde ijsbaaneditie met een compleet vernieuwde en sfeervolle binnen- en buitenbaan begonnen we meteen voortvarend met de plannen en planning van de editie ‘Roosendaal on Ice’ 2020. En toen kwam daar het coronavirus”, stelt de organisatie.

Het bestuur ging meteen met elkaar in gesprek om te bekijken wat er wél mogelijk was. Zo werd ook de ijsbaan locatie in dit bijzondere coronajaar opnieuw tegen het licht gehouden.

“Fors meer noodzakelijke ruimte om alles goed en voor iedereen veilig te organiseren was en is daarbij altijd ons uitgangspunt geweest.”

Zo werd onder andere het Kadeplein genoemd als nieuwe locatie voor de ijsbaan.

“Met als bijkomend voordeel dat de toch al zwaar getroffen Roosendaalse horeca de terrassen dan ook onveranderd op de Markt had kunnen laten staan, zodat ze er voor de komende winterperiode ook hun gewenste winterplein van kunnen maken.”


‘Roosendaal No Ice'

Uiteindelijk werd eind september een definitieve vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente Roosendaal, maar vervolgens verslechterde de coronasituatie in Nederland. Als bestuur van de Stichting IJsbaan Roosendaal hebben we onze plannen voor ‘Roosendaal on Ice’ 2020 daarom ook maar even in de toepasselijke ijskast gezet.

Voor dit jaar dus helaas ‘Roosendaal No Ice’.


Samen

Volgend jaar wil de organisatie alsnog een veilige en gezellige editie organiseren, zodra de situatie en officiële overheidsprotocollen het weer volledig toelaten.

“Want niet alleen samen krijgen we corona hopelijk snel onder controle, maar ook louter samen kunnen en zullen we er dan voor jong en oud in Roosendaal ongetwijfeld opnieuw een prachtig en geslaagd ijsfeest van maken.”[n]