BuddyLink gaat door als zelfstandige stichting, los van de Roosendaalse Uitdaging

ROOSENDAAL - BuddyLink is afgelopen jaar opgestart vanuit de Roosendaalse Uitdaging. Met ingang van 1 januari 2021 zal BuddyLink met een eigen identiteit als zelfstandige stichting verder, omdat de gemeente volledig achter het buddytraject staat.


BuddyLink heeft afgelopen jaar hard aan de weg getimmerd om in Roosendaal op de kaart te komen en bewustzijn te creëren rondom het thema kansarmoede. Met als resultaat: een actieve online community, betrouwbare samenwerkingspartners en reeds een aantal buddy’s succesvol aan elkaar gekoppeld.

Daarmee volgt het armoedebestrijding project het voorbeeld van het Antwerpse ArmenTekort (ATK), waar inmiddels bijna 1.000 koppels zijn empowered. BuddyLink heeft de ambitie een groot verschil te maken in de Nederlandse samenleving.

Sociale verbinding is nu belangrijker dan ooit. Dat is te zien in de realiteit van de feiten, waarin steeds meer mensen hulp nodig hebben, maar ook steeds meer mensen bereid zijn te helpen. Ook de cijfers liegen er niet om. De Belgische partner ArmenTekort schreef in de maand oktober maar liefst 184 geïnteresseerden in, een recordhoogte.

BuddyLink nodigt iedereen uit om een infosessie bij te wonen en af te wegen of hij of zij onderdeel zou willen zijn van een prachtige visie: een samenleving met gelijke kansen voor iedereen. Zodat we met elkaar de vicieuze cirkel van kansarmoede doorbreken.

Kijk voor meer informatie op de (nieuwe!) website: www.buddylink.nl of ga naar de Facebook pagina om je voor een van de infosessies in samenwerking met ATK aan te melden.[n]