Amnesty vraagt mee te
schrijven tegen onrecht

ROOSENDAAL - Wist je dat er wereldwijd jaarlijks rond 10 december, Internationale dag van de Rechten van de Mens, miljoenen brieven worden geschreven tegen onrecht? Voor mensen die onterecht vastzitten, bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Doe ook mee met de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International.


Tijdens Write for Rights schrijven mensen wereldwijd brieven naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten. Dit jaar komt Amnesty onder andere in actie voor Paing Phyo Min uit Myanmar. Hij is veroordeeld tot zes jaar cel omdat hij een gedicht schreef over het leger. Bizar! Paing Phyo Min is een studentenleider en lid van een poëziegroep. De groep werd gearresteerd na hun comedy optreden, verkleed als soldaten maakten ze grappen over het leger. Ook komt Amnesty in actie voor biologiestudenten Melike Balkan en Özgür Gür uit Turkije. Zij sloten zich aan bij een solidariteitsgroep voor lhbti'ers en tijdens een vreedzame actie gebruikten agenten buitensporig geweld en werden veel studenten gearresteerd. Melike en Özgur kunnen 3 jaar celstraf krijgen voor hun LHBTI-activisme. Help mee om alle aanklachten tegen hen te laten vallen. Elke actie telt, deze mensen hebben uw steun hard nodig.

Omdat we dit jaar niet samen kunnen komen, zijn er eenpersoons schrijfpakketten voor alle deelnemers. In elk pakket zit alles wat je nodig hebt om brieven en kaarten te schrijven : 1 pen, 1 schrijfblok, 10 keer informatie over de mensen voor wie we schrijven, 10 voorbeeldbrieven en 10 blanco grotenkaarten. Meld je aan op info@amnestyroosendaal.nl en wij bezorgen, Corona-proof, een eenpersoons schrijfpakket bij jouw thuis. [n]