Afbeelding
Foto: BVL label

Het BVL label op basisschool Het Talent

ROOSENDAAL - Maandag 9 november zijn we bij ons op school gestart met de Fluoweek. Alle groepen hebben in die week lessen gekregen over zichtbaarheid in het verkeer tijdens de donkere dagen. Ze kregen bij de start ook allemaal een fluo armband. Tijdens de week werd er ook door alle leerlingen een fluolied en dans ingestudeerd om deze samen te doen tijdens de afsluiting van de fluoweek.


Op vrijdag 13 november werd er door de wijkagent het BVL label uitgereikt aan onze school. De wijkagent is ook nog in alle groepen les komen geven over zichtbaarheid.


Verkeerseducatie

Het Brabants VerkeersveiligheidsLabel biedt basisscholen en gemeenten de helpende hand om structureel en meer op de praktijk van alle dag gerichte verkeerseducatie te geven.

Het is een project van de provincie Noord-Brabant voor verkeerseducatie gericht op kinderen tussen vier en twaalf jaar.

Het Label is een bewijs dat verkeersveiligheid structureel deel uitmaakt van het schoolbeleid. Dat betekent dat leerlingen verkeerslessen krijgen, er verkeersprojecten met praktische oefeningen zijn en de schoolomgeving en wegen er naartoe verkeersveilig zijn.

Daarnaast zijn (verkeers)ouders of -verzorgers betrokken bij verkeerseducatie. BVL-scholen helpen Brabant mee op weg naar NUL verkeersdoden.[n]