Zeven leden VLP zorgden voor een schoon Wouw met opruimactie zwerfafval.
Zeven leden VLP zorgden voor een schoon Wouw met opruimactie zwerfafval.

VLP houdt opruimactie zwerfafval in Wouw

WOUW - Zwerfafval; één van de grootste frustraties van onze inwoners. Te pas en te onpas wordt afval (groot en klein) weggegooid in onze openbare ruimte; het zorgt voor een verloedering van ons straatbeeld.


Vanuit de gemeente wordt geprobeerd met diverse maatregelen (o.a. handhaven) dit een halt toe te roepen, maar het lijkt een strijd van de lange adem. Vooral het gedrag van de boosdoener zal moeten veranderen.


'Schoon Wouw'
Voor de VLP geldt: niets doen is geen optie. In de politieke arena wordt gestreden voor beter beleid en effectievere maatregelen. Om de daad ook bij het woord te voegen ging, zoals de VLP dat vaker doet, afgelopen zaterdag een groep van zeven fanatiekelingen aan de slag in Wouw. Diverse straten en pleinen werden weer netjes gemaakt. Hierbij was er ondersteuning vanuit “Schoon Wouw” in de vorm van het beschikbaar stellen van materialen en tips. Dank daarvoor aan Piet van Meel, schooncoach in Wouw.

De VLP beseft dat deze actie slechts een druppel op de gloeiende plaat is, maar vele druppels maken ook een volle emmer. De VLP zal dit soort acties blijvend ondernemen, zoals anderen dit ook al doen.



Samen lossen we dit op

Hopelijk krijgt dit nog meer navolging, maar beter zou zijn dat het niet meer nodig is. Daarom een oproep aan iedereen: alleen samen lossen we dit op!
Doet u mee om het probleem van zwerfafval te voorkomen?
Voorkomen is namelijk beter dan bestrijden![n]