Afbeelding
Foto: CHRISTIAN TRAETS

Nieuwe winkel in Dijkcentrum:
Rob Gommers start een Mitra

ROOSENDAAL - Vanaf 10 december opent er op het Dijkcentrum een nieuwe winkel en daarmee is het Dijkcentrum weer compleet gevuld. De nieuwste toevoeging is een drankenspeciaalzaak in de vorm van een Mitra. "Mensen moeten nu de wijk uit voor een fles sterke drank, maar dat hoeft straks niet meer", stelt eigenaar Rob Gommers.


Rob Gommers is geen onbekende op het Dijkcentrum. Al jaren heeft hij zijn eigen PLUS Supermarkt, maar daar komt nu dus een toevoeging bij. "Toen de Rabobank verdween uit het Dijkcentrum, heb ik dat pand gekocht", vertelt Rob. Dat is nu zo'n twaalf jaar geleden en in die tijd heeft Rob het pand aan verschillende ondernemers verhuurd. "Toen Hip&Go verhuisde naar een ander pand, kwam ik in dubio", legt hij uit. "Ik kan het wel weer verhuren aan bijvoorbeeld een zonnestudio of een kapper, maar die hebben we al op het Dijkcentrum. Ik wilde iets nieuws toevoegen." En daarom besloot hij krap vijf weken geleden om zelf een drankenspeciaalzaak te starten. "En daarmee komt er na zo'n tien jaar weer een slijterij terug op het Dijkcentrum", zegt Rob trots.


Persoonlijk advies

Het creatieve brein achter Mitra Gommers zijn Dagmar Gommers (dochter van) en Michiel Oomen. Zij combineren hun kennis, passie en ervaring en gaan samen de drankenspeciaalzaak runnen. Zo is Michiel al jarenlang werkzaam in de horeca als sommelier. Hij heeft een grote passie voor wijnen en gedistilleerd. "Drankenspeciaalzaak Mitra staat voor een ruim assortiment en persoonlijk advies", aldus Michiel. "Wij nemen je graag mee in de wereld van drank, om te laten proeven, beleven en inspireren", zegt Dagmar. Mitra Gommers staat garant voor je standaard flesje, maar ze denken graag met je mee. Zo verzorgen ze graag relatiegeschenken, kerstpakketten en ook een complete borrelbox.


Breed assortiment

Natuurlijk spelen Rob, Dagmar en Michiel ook in op de trend rondom bieren, er is zelfs een eigen bier ontwikkeld: een blond, tripel en dubbel onder de naam “Gompies”. Een knipoog naar de familienaam. "We gaan zo'n 450 bieren verkopen, dan hebben we nog zo'n 100 whisky's, een breed assortiment aan likeuren en nog minstens 350 verschillende wijnen", somt Dagmar het brede assortiment op. "We zouden in principe het hele assortiment van Mitra kunnen plaatsen, maar we gaan ook een beetje kijken waar vraag naar is in Roosendaal", legt Rob Gommers uit.


Opening

Zodra de coronamaatregelen het toelaten, wil het team ook verder uitpakken met bijvoorbeeld verschillende proeverijen. Dit kan plaatsvinden in de fysieke winkel of indien gewenst op locatie. Kortom: plannen genoeg voor Rob en zijn team, maar eerst de opening op 10 december. [n]