Afbeelding
Foto:

2021 wordt het jaar van Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet

ROOSENDAAL - Het jaar 2021 wordt het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Mensen maken Nederland: met dit speciale jaar vragen vrijwilligersorganisaties meer aandacht voor de verbindende waarde van vrijwilligerswerk in een tijd waarin de urgentie van iets doen voor elkaar en de samenleving alleen maar toeneemt. Al 6,7 miljoen van de Nederlanders zet zich vrijwillig in, toch zijn er nog meer vrijwilligers nodig!


In Nederland zetten jaarlijks al miljoenen mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. Dat lijkt heel veel, toch neemt de vraag naar vrijwilligers toe. Juist in deze tijd van corona, en dadelijk ook in het nieuwe normaal, draagt vrijwilligerswerk bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg. Naast de bestaande behoefte aan vrijwilligers voor maatschappelijke activiteiten zoals voor besturen, natuuronderhoud, plezier, aandacht, schoonheid, veiligheid, dagbesteding en opvang, is het van belang dat meer mensen de urgentie alsook het plezier voelen om vrijwilligerswerk te doen.


Enquête
Enquête ondersteuningsbehoefte vrijwilligersorganisaties:
Roosendaal voor Elkaar doet onderzoek naar behoefte aan ondersteuning onder vrijwilligersorganisaties. Ben jij betrokken bij een initiatief, stichting of vereniging in de gemeente Roosendaal? Wij horen graag wat jij aan ondersteuning nodig hebt om jouw werk goed te kunnen doen.
Ook vragen we naar wat jouw organisatie juist nu, tijdens de coronacrisis, nodig heeft; vrijwilligerswerk in een 1,5 m samenleving.
Aan de hand van de resultaten laat Roosendaal voor Elkaar haar aanbod zo goed mogelijk aansluiten op jouw behoefte en adviseert Roosendaal voor Elkaar de gemeente op het aanbod aan ondersteuning in de stad.


Enquête ontvangen
Jouw deelname is zeer waardevol. Wij verloten 5 attenties van lokale ondernemers onder de deelnemers!
De enquête wordt breed uitgezet in de gemeente Roosendaal. Maar wil jij er zeker van zijn dat je de enquête ontvangt? Neem contact op met Roosendaal voor Elkaar, Dokter Brabersstraat 12, 0165-440244 (bereikbaar van maandag t/m donderdag van 10.00-16.00 uur) of mail: info@roosendaalvoorelkaar.nl[n]