Afbeelding
Foto:

Versier de Roosendaalse wensboom met al je dromen!

ROOSENDAAL - In de binnenstad van Roosendaal staat bij het oude Raadhuis traditiegetrouw een grote kerstboom. Op woensdag 9 december worden daar alvast feestelijke lichtjes in gehangen. “Maar de boom is dan nog wel een beetje kaal,” zegt Myrna van der Laak van Roosendaal Citymarketing. “Daarom roepen wij samen met CultuurCompaan iedereen op om mee te helpen de boom dit jaar extra mooi te versieren en zijn of haar eigen hartenwens en droom in de boom te hangen!”


Dit jaar is deze kerstboom namelijk niet zomaar een boom, maar een wensboom. Volgens het volksgeloof kan deze boom wensen doen uitkomen. Maar dat gebeurt alleen wanneer de wens écht uit je hart komt. Een hartenwens, voor jezelf óf voor een ander.

Zo’n hartenwens maak je natuurlijk zelf. Dat mag van alles zijn, een hart, maar ook een andere vorm. “Of je nu jong of oud bent, iedereen mag meedoen,” aldus Myrna. “Het doel is natuurlijk om de hele boom vol te krijgen. Vanuit de Protestantse Kerk en Sint Norbertusparochie worden er ook nog sterren in de boom gehangen. Zo werkt iedereen mee om de boom dit jaar extra feestelijk te versieren.”

Alle hartenwensen worden op vrijdag 18 december in de wensboom gehangen. Je kunt jouw wens t/m donderdag 17 december inleveren. In het boekje van CultuurCompaan stond maandag 14 december vermeld. “Dat hebben we iets naar achteren geschoven, zodat iedereen voldoende tijd heeft om mee te kunnen doen.”


Meedoen
Hoe je zelf ook iets moois kan knutselen om in de wensboom te hangen en waar je jouw kunstwerk vervolgens in kunt leveren lees je op www.bezoek-roosendaal/wensboom.