Thijs van der Heijden wint programmeerwedstrijd

ROOSENDAAL - De 12 jarige Thijs van der Heijden uit Roosendaal heeft de de Boo Challenge van de Coderdojo gewonnen. Aan de wedstrijd hebben kinderen uit 18 verschillende landen meegedaan en de Roosendaalse Thijs staat helemaal bovenaan.


De Coderdojo is een internationale organisatie die kinderen graag wil leren programmeren. Thijs heeft een dansend skelet geprogrammeerd wat helemaal uit zichzelf tot leven kwam als er iemand voorbij liep, er zaten ledjes in, een laserstraal, 2 servomotoren, een ultrasoonsensor en er kwam zelfs muziek uit.


De Coderdojo Foundation vond het volgende van zijn project: Thijs from the Netherlands wowed our judges with his project, Dancing Skeleton. Thijs used an impressive range of hardware to bring a cardboard skeleton to life — complete with glowing LED eyes!


Thijs vind het
programmeren leuk


De jury vroeg naar de reactie van Thijs en hij heeft laten weten dat hij niet heeft meegedaan om te winnen, hij heeft meegedaan omdat hij programmeren leuk vindt. Thijs hoopt dat hij andere kinderen kan inspireren om ook te gaan programmeren.
Op de laatste zaterdagochtend van de maand is Thijs regelmatig te vinden in de Coderdojo in de Roosendaalse bibliotheek. Bij de eervolle vermelding op de website kwam ook een prijs, deze is reeds onderweg uit Ierland.


Youtube link:
https://youtu.be/Rl7kLS6NrVw[n]