Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

WOUWSE PLANTAGE - Arian Tak uit Wouwse Plantage heeft niet alleen een eigen hondenpension, hij is ook eigenaar van Diervoeding Tak en hij is voorzitter van de lokale hondenvereniging De Plantage. "Dieren hebben dit jaar een heel goed jaar gehad", stelt hij.

"Er is nog nooit zoveel met de hond gewandeld als dit jaar. Mensen waren massaal thuis en mochten verder niets, dat zag je wel in de bossen", stelt Tak. Daar komt nog eens bij dat er dit jaar een vuurwerkverbod geldt. "Dat maakt dit een heel mooi honden- en kattenjaar", lacht Arian.

Toch was het voor Arian Tak een minder goed jaar. Juist doordat iedereen aan huis gekluisterd zat, was het angstaanjagend stil bij hem in het pension. "Normaal hebben we gemiddeld zestig tot zeventig honden in de opvang. Nu waren dat er zes of zeven." Heel het jaar zat volgeboekt, maar vanaf 16 maart stroomden de afmeldingen binnen. "We durfden bijna de telefoon niet meer op te nemen, want elk telefoontje was weer een afmelding."

Toch heeft Arian goede hoop voor de toekomst. "Er zijn in deze periode onwijs veel puppy's gekocht en er zijn veel meer stambomen afgegeven dan andere jaren. Mensen zaten thuis en hadden toch niets te doen. Dat betekent als het goed is ook dat er meer werk voor mij aankomt. Desondanks houd ik mijn hart vast, want een puppy is leuk en schattig. Maar een hond neem je niet voor een jaar, die neem je voor minstens tien jaar. Dat onderschatten mensen nog wel eens." [n]