Samenwerking met Sjors Sportief en Creatief

ROOSENDAAL - Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken in de gemeente Roosendaal. De twee vrolijke figuren zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2015 in de gemeente van start ging. Het project maakt het voor kinderen op de basisschool mogelijk om op een laagdrempelige manier en vaak gratis kennis te maken met sportverenigingen en cultuuraanbieders in Roosendaal.


Dansen, hockey, judo, turnen, boksen...
Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Roosendaal sinds 2015 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past.
Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Onder deze naam kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.


Sportservice en CultuurCompaan
Creatief zijn een initiatief van Sportservice Noord-Brabant en Cultuur Compaan in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders.


Sport en cultuur


“Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur, vertelt Jerome de Clercq, Buurtsportcoach bij de gemeente Roosendaal. “Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken, zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”


Sjors-formule
In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig –vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of workshops van een cultuuraanbieder. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge deelnemers aan zich te binden.


Aanmelden
Het aanbod wordt in februari 2021 gepresenteerd in een digitaal Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Roosendaal ontvangen via een flyer met uitleg van de leerkracht. “Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuuraanbieders op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Milou Schneijdenberg van CultuurCompaan. “Op de website www.sjorssportief.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar weer tot een groot succes kunnen maken.” De deadline voor aanmelding is 9 januari 2021. Heb je vragen? Neem dan voor sportaanbod contact op met Jerome de Clercq via j.d.clercq@SSNB.NL of voor creatief aanbod met Milou Schneijdenberg via milou@cultuurcompaan.nl


Beter milieu
Vanaf dit jaar is ervoor gekozen om het aanbod niet meer in een gedrukt boekje uit te brengen Hiermee helpt Sjors mee aan een beter milieu. Sportservice Noord-Brabant en Cultuur Compaan slaan de handen ineen om zowel het sportieve als het creatieve aanbod samen in één digitaal boekje op te nemen. Dit boekje is vanaf februari te vinden via www.sjorssportief.nl/bekijk-het-boekje.[n]